investitii_chineze

Chinezii investesc in Romania si Bulgaria

0 Shares
0
0
0
investitii_chinezeChina a devenit tot mai interesata de investitii in Europa de Sud-Est, inclusiv in Romania si Bulgaria, state care ofera acces ieftin la piata UE, titreaza cotidianul american “Wall Street Journal”.

Investitiile chineze au fost reduse in 2008, totalizand 71 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat, insa beneficiaza de toate premisele pentru a creste rapid, luand in calcul evolutia din ultima perioada.

Potrivit lui Margot Schuler, economist la Institutul German pentru Studii Globale si Regionale, Serbia si Turcia au o importanta strategica mai mare decat Romania, dar tara noastra si Bulgaria ofera acces ieftin spre UE. In septembrie, compania Shantuo Agricultural Machinery Equipment a produs primul tractor in Romania, la Rasnov.

Obiectivul privind productia este de 100.000 de unitati. Shantuo controleaza fabrica de tractoare de la Rasnov prin intermediul companiei Hoyo – SHK Modern.
0 Shares
You May Also Like
tva

Cresterea TVA, o mare eroare.

Sub amenintarea cresterii taxei pe valoarea adaugata (TVA), consumul populatiei risca sa se prabuseasca in 2010. Pentru ca…