Colaborarea-intre-designer-si-dezvoltatorul-web-este-esentiala

Colaborarea intre designer si dezvoltatorul web este esentiala

0 Shares
0
0
0

Colaborarea-intre-designer-si-dezvoltatorul-web-este-esentialaAi nevoie de un magazin online pe care sa-ti vinzi articolele handmade? IT Exclusiv se ofera sa te ajute. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe www.itexclusiv.ro, sa ceri o oferta completa, iar specialistii de la IT Exclusiv te vor ajuta sa gasesti cea mai buna strategie de realizare si promovare a site-ului tau.

Te gandesti la toate motivele pentru care ar trebui sa lucrezi si cu un designer si cu un dezvoltator, insa cum poti pune acest lucru in practica? Totul incepe cu o comunicare clara.

Designerii web si dezvoltatorii web trebuie sa realizeze prima data proiectul si sa se gandeasca la intregul context in timpul procesului, pe masura ce deciziile sunt luate. Trebuie sa tineti minte ca veti castiga, dar veti si pierde ceva lupte de-a lungul drumului.

Cel mai bun loc pentru a incepe este acela in care ii puteti duce pe cei doi sa ia pranzul cu dumneavoastra sau la o cafea sau, de ce nu, o plimbare. Trebuie sa le cunoasteti stilul inainte de a trasa prima schita sau primul model de proiect.

Discutati despre modul in care intentionati sa lucrati impreuna ca o echipa si stabiliti cateva reguli de baza. Toti cei implicati in proiect ar trebui sa stabileasca o zi in care sa se intalneasca pentru a vedea ce s-a lucrat si daca fiecare si-a terminat sarcinile la timp.

Amintiti-va sa fiti draguti; oferiti critici constructive si fiti deschisi la feedback-ul primit de la altii. Si, de asemenea, un lucru foarte important, fiti deschisi la faptul ca veti invata lucruri noi de-a lungul proiectului, apreciati acest lucru.

5 sfaturi pentru designeri

– Explicati teoria designului intr-o maniera simpla pentru a ajuta dezvoltatorul sa inteleaga de unde vin elementele estetice;
– Luati in considerare elemente interactive pe masura ce proiectati si cum vor functiona acestea. Asigurati-va ca toate piesele sunt proiectate pentru toate stadiile de interactivitate;
– Realizati proiectarea completa. Nu va asteptati ca dezvoltatorul ca copieze si sa editeze piese. Creati elemente pentru fiecare stagiu si puneti-le la indemana;
– Cereti ajutor de-a lungul desfasurarii proiectului. Daca nu sunteti sigur ca un anume font va functiona pentru un site web, intrebati.
– Furnizati elemente de design in formate de fisier utilizabile, si la rezolutia si dimensiunea adecvata pentru utilizarea web.

5 sfaturi pentru dezvoltatori

– Aflati mai multe despre design. A sti un pic de teorie in ceea ce priveste culorile si tipurile de font poate fi de un real folos;
– Fiti cinstit cu privire la ce puteti si ce nu puteti face. Daca un designer merge pe un drum care nu poate fi tradus pe web, spuneti ceva mai devreme decat prea mai tarziu;
– Oferiti-va disponibilitatea de a raspunde la intrebari si de a ajuta in timpul procesului de proiectare;
– Implicati-va in proces inca de la inceput. Ajutati la brainstorming aducand idei cu care sa poata lucra UX-ul;
– Mentineti integritatea de proiectare in procesul de dezvoltare (chiar si partile care nu va plac sau cu care nu sunteti de acord).

0 Shares
You May Also Like