Copiii-dezvolta-adictii-puternice-pentru-telefoanele-mobile

Copiii dezvolta adictii puternice pentru telefoanele mobile

0 Shares
0
0
0

Copiii-dezvolta-adictii-puternice-pentru-telefoanele-mobileIn ziua de astazi, dependenta copiilor de telefoanele lor mobile sau alte device-uri, devine din ce in ce mai accentuata, amenintand insasi fundatia societatii, conform unor studii recente. Daca esti in cautarea unui service telefoane de calitate, intra pe Servicegsm.ro.

Multi adolescenti au devenit cu adevarat dependenti de telefonul mobil, scopul lor este sa poata fi online tot timpul pe retelele de socializare (de pe telefonul mobil sau orice alt device mobil) si se simt extrem de frustrati (avand chiar atacuri de panica uneori), daca nu isi pot contacta prietenii de cateva ori pe zi, cu ajutorul acestor retele de socializare, prin telefonul mobil.

Daca acest trend va continua si in anii urmatori, tinerii si in special copiii, vor fi incapabili de a mai forma si de a mentine relatii sociale, fara ajutorul unui device mobil, ceea ce este un lucru foarte grav. Studiul ce releva aceste lucruri a fost efectuat in Marea Britanie, de catre un sociolog englez.

Conform acestuia, 1 din 4 copii englezi cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani, detin in momentul de fata un device mobil (telefon, tableta). In afara de efectuarea apelurilor catre parinti sau raspunsul la apelurile acestora, copiii isi folosesc telefoanele si pentru a trimite mesaje prietenilor, in fiecare zi.

Parca nu trece un minut fara sa vedem cate un copil sau un adolescent pe strada, uitandu-se foarte atent la ecranul smartphone-ului sau trimitand mesaje text, toate astea fara sa-l mai intereseze absolut deloc de lucrurile care se petrec in jurul sau.

Conform aceluiasi psiholog, nu continutul comunicarii este determinat pentru aceasta dependenta ci nevoia de a pastra legatura cu prietenii, pe perioade nedeterminate. Astfel, comunicarea normala, verbala, s-a transformat intr-o comunicare superficiala si nu mai conteaza decat faptul de a fi in contact tot timpul cu altcineva, nu comunicarea in sine. In acest mod, calitatea relatiilor create se deterioreaza rapid.

Acest trend putem spune ca se aplica nu numai in Marea Britanie, dar si in celelalte tari dezvoltate din Uniunea Europeana sau de pe intregul glob. Copiii au ajuns sa creada ca daca nu detin un device mobil si nu pot mentine legatura online cu prietenii lor, sunt ca si exclusi din grup.

De asemenea, s-a constatat ca folosirea mobilului in paralel cu pc-ul acasa (jocurile video), are un efect nociv in dezvoltarea skillurilor sociale ale copiilor si adolescentilor. Acestia ajung sa nu mai faca diferenta dintre “joc” si viata reala.

Conform sociologilor si psihologilor, pentru a dezvolta prietenii/relatii durabile, trebuie sa investesti timp real cu persoanele respective si nu mesaje in mediul online. Vorbirea la telefon si trimiterea de mesaje text le vor da copiilor si adolescentilor ocazia sa-si faca mai multi amici/cunostinte, dar nu prieteni.

Mai multe scoli dar si alte institutii, au demarat deja programe prin care se incearca atragerea copiilor si adolescentilor la o socializare adevarata, verbala, fata in fata. Nu stim cat de mult succes vor avea astfel de programe, dar acest trend in care ne situam astazi, trebuie stopat cat mai repede.

0 Shares
You May Also Like