Cum functioneaza un generator

Cum functioneaza un generator?

0 Shares
0
0
0

Generatorul este proiectat pentru a produce energie electrica. Acest produs este format din doua parti: un motor pe benzina sau motorina care este conectat la un alternator. Utilizarea obisnuita a acestor generatoare se realizeaza in general, in locurile in care nu exista acces la reteaua de energie electrica.

Alegerea unui generator electric poate fi destul de dificila, mai ales daca nu ai mai avut de-a face pana in prezent cu o astfel de decizie. De aceea, alegerea trebuie sa fie efectuata in functie de propriile nevoi. Aceste generatoare pot fi stationare sau portabile, iar pentru fiecare model exista anumite caracteristici demne de luat in considerare.

Desigur, bugetul poate fi numit un criteriu, insa nu este cel mai important. Chiar daca majoritatea generatoarelor arata aproape la fel la prima vedere, fiecare model este diferit. O alegere gresita te poate costa destul de mult.

De aceea, un generator Open Frame Stager FD 1000E3 – trifazat constituie o alegere inteleapta pentru toti cei care au nevoie de eficienta ridicata, pret avantajos si calitate.

Detaliile tehnice te vor ajuta sa faci diferenta, insa pentru a le intelege, este necesar sa parcurgi o documentare temeinica.

In functie de combustibilul utilizat pentru generarea energiei electrice

In momentul in care este necesar sa alegi intre tipurile de generatoare, este important sa stii ca acestea se impart in doua mari categorii: pe benzina sau motorina. Fiecare model in parte prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.

Generatorul pe motorina

Generatorul care functioneaza pe baza de motorina este un model foarte puternic. Este important sa tii cont de faptul ca acest model este destul de costisitor. Aceasta varianta de alimentare este ideala pentru casele care au un consum mare, insa si pentru familiile care isi permit o achizitie de acest gen.

Tipurile de generatoare cu motorina sunt mai fiabile, iar costurile de intretinere si reparatii este scazut. De cele mai multe ori, acest tip porneste repede daca temperatura este normala, iar in cazurile cu temperaturi extreme, nu va fi la fel de zgomotos ca un generator care este alimentat cu benzina.

Principalul avantaj al generatorului pe motorina se refera la consumul sau mic. Acesta este utilizat in situatiile in care generatoarele de benzina nu sunt permise pentru siguranta.

Dezavantajul este dat de nivelul sau de zgomot destul de ridicat si de nevoia ridicata de intretinere.

Generatorul pe benzina

Daca te afli in cautarea unui generator destul de silentios si avantajos, cu siguranta vei fi multumit de generatoarele pe benzina.

Acestea sunt perfecte pentru tine deoarece au o dimensiune redusa, nu sunt foarte zgomotoase si prezinta un pret accesibil.

Totodata, acestea nu au un randament la fel de ridicat ca in cazul celor pe motorina si pot veni la pachet cu o intretinere dificila.

Asadar, greutatea, marimea si nivelul zgomotului reprezinta principalele avantaje ale generatoarelor pe benzina. In plus, pretul acestora este putin mai mic fata de pretul generatoarelor pe benzina.

In general, principalul dezavantaj al generatoarelor pe benzina se refera la consumul mare de combustibil fata de cele diesel.

Acestea sunt cateva detalii importante cu privire la modul de functionare al unui generator!

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…