Cum-ne-protejam-impotriva-caderii-parului

Cum ne protejam impotriva caderii parului?

0 Shares
0
0
0

Cum-ne-protejam-impotriva-caderii-paruluiIn conditiile de stres in care suntem nevoiti sa traim, in ceea ce pare a fi numit “secolul vitezei”, fiecare particica a organismului nostru are de suferit.

Tocmai de aceea, cu totii am dezvoltat un sistem propriu de auto-aparare, ce are in vedere protejarea organismului impotriva factorilor nocivi ce il pot afecta la fiecare pas.

Ne indreptam asadar atentia catre capsulele cu vitamine pentru energizarea organismului, catre fructe si legume pentru un echilibru alimentar, catre protectiile pentru antibioticele luate in cazul unei afectiuni, insa pare ca prea putine persoane acorda atentie unui lucru de importanta maxima, si anume fenomenului de deteriorare a podoabei capilare. 

Din fericire, si pentru aceaste problema avem la indemana solutii, putand fi folosit oricand cu succes un tratament impotriva caderii parului sau o masca protectoare, care sa hraneasca si sa regenereze firul de par, intarindu-l in fata “probelor de foc” la care acesta este supus zilnic.

Fiind amplasat intr-o zona foarte expusa factorilor externi, parul trebuie sa beneficieze de o atentie deosebita. Un tratament impotriva caderii parului poate deveni cel mai puternic aliat al acestuia, mai ales avand in vedere multitudinea de factori ce il pot deteriora. Caderea parului poate veni fie ca urmare a unor factori ce tin de starea interioara a individului, fie din cauza unor probleme de natura medicala, ce pot fi cu siguranta tratate.

Auzim deseori discutii intregi legate de conditiile de stres actuale si de efectele pe care acestea le au asupra noastra ca intreg, si asupra parului nostru in mod particular. Vi s-a intamplat vreodata ca in urma procesului de periere, sa gasiti mai multe fire de par pe perie, decat v-ati fi asteptat sa vedeti? Pe perna sau pe covor, sau chiar pe tapiteria masinii?

Ei bine, in mod normal podoaba noastra capilara, in urma procesului de regenerare, isi permite sa “piarda” pana la aproximativ 100 de fire de par pe zi. Orice depaseste acest numar, este posibil sa vina ca urmare a unei anomalii ce trebuie sa fie depistata din timp, printr-o simpla vizita la un medic dermatolog.

In inconstienta noastra, desi stim toate aceste lucruri, ne incapatanam sa ne distrugem singuri bunatate de par, sa il vopsim folosind produse chimice menite sa distruga pigmentul natural al acestuia si sa folosim tot felul de produse cosmetice despre a caror compozitie nu ne interesam inainte de a le utiliza.

Gelul, spuma si fixativul par a fi produse ce nu se vor demoda niciodata. Un alt lucru extrem de daunator asupra fibrei capilare este si folosirea accesoriilor de uscare sau de modelare a parului prin procedee termice, care il pot deteriora incredibil de repede, indiferent ce tip de creme sau masti de protectie am folosi.

Expunerea in exces la soare joaca si ea un rol important in cazul deteriorarii si caderii parului. Acelasi lucru se intampla si in cazul contactului dintre par si sarurile prezente in cazul apei, sau a substantelor chimice cu care aceasta este tratata. Dereglarile de natura hormonala pot determina deasemenea astfel de procese la nivelul firelor de par. Foarte important, atat barbatii cat si femeile sunt afectate in egala masura de cauzele mentionate. In cazul barbatilor cel putin, ecoul acestui fenomen se aude adanc in interiorul lor, cei mai multi dovedindu-se a fi puternic afectati de fenomenul caderii parului.

Parul trebuie protejat in toate aceste conditii, iar unul dintre cele mai bune tratamente impotriva caderii acestuia din cauzele expuse anterior poate fi regasit la farmacie. Este vorba despre un produs pe baza de placenta activa ce ajuta foarte mult la regenerarea firelor de par.

Placent activ este un tratament profesional, testat si atestat de catre dermatologi, dupa a carui folosire va veti putea bucura de regenerarea parului in doar cateva saptamani. Insa probabil ce este mai fascinant la acest produs, este capacitatea acestuia de a stopa caderea parului dupa doar o saptamana de utilizare.

Asadar, avand in vedere toti factorii care ar putea leza in vreun fel sanatatea si frumusetea parului nostru, e bine sa stim ca avem la indemana si solutii care sa ne ajute sa combatem acestor efecte total neplacute. Un par cu adevarat frumos este sanatos intrutotul, iar starea de bine pleaca din interior, de la radacina acestuia. Merita in acest caz sa avem grija de el, pentru ca abia atunci cand firele de par incep sa se piarda, ajungem sa pretuim importanta acestora la adevarata valoare.

0 Shares
You May Also Like