Cum-ne-va-ajuta-tehnologia-viitorului-la-constructia-caselor

Cum ne va ajuta tehnologia viitorului la constructia caselor?

0 Shares
0
0
0

Cum-ne-va-ajuta-tehnologia-viitorului-la-constructia-caselorIn ultimii ani traim o adevarata revolutie tehnologica in ceea ce priveste proiectarea si constructia de locuinte. In goana dupa clienti, firmele de constructii incearca sa tina pasul cu acest progres tehnologic echipandu-se cu utilaje de constructii din ce in ce mai performante, cu echipe de profesionisti care sa tina pasul atat cu cele mai noi tendinte in domeniul imobiliar dar si cu proiecte de mare anvergura.

Datorita acestor lucruri nu este greu sa obtinem macar o mica parte din tehnologia viitorului ce avanseaza de la o zi la alta.

Ce tipuri de case ne vor construi in viitorul mai indepartat este greu de prevazut dar ceea ce stim este ca, la expozitiile din acest domeniu, proiectantii ne prezinta modele de case inspirate parca din filmele science-fiction, proiecte indraznete ce ne conduc spre un viitor mult mai prietenos atat cu mediu inconjurator cat si cu proprietarul casei.

Ei ne promit, de asemenea, o casa a viitorului construita intr-o singura zi si cu preturi extrem de scazute. Aceasta casa, nu numai ca, va fi in intregime computerizata dar nu va semana cu nimic din tot ceea ce a fost construit pana acum. Incepand cu forma constructiei, extrem de neconventionala, ea ne va surprinde prin lucruri care nu le credeam posibile pana acum.

O astfel de casa isi va muta permanent pozitia, ea rotindu-se dupa pozitia soarelui, isi va modifica temperatura ambientala si luminozitatea din interior conform dorintelor si necesitatilor proprietarului iar mobilierul isi va schimba cu usurinta forma si culoarea devenind astfel multifunctional.

Televizoarele si panourile de control vor fi conectate cu locuinta, echipate cu navigare la internet si iti vor oferi posibilitatea de a-ti achita factura sau de a face cumparaturi online, asezat comod pe canapea .

Bucataria viitorului ne va surprinde cu ferestre inteligente, captatoare de energie solara iar gatitul va deveni o activitate in intregime robotizata.

In ceea ce priveste constructia casei aceasta va fi realizata cu ajutorul imprimantelor 3D.Sistemul Contour Crafting, aflat deocamdata in stare de proiect, ne poate construi o casa in doar 24 de ore si cu costuri mult mai scazute. Mai mult decat atat el poate reconstrui casele afectate de calamitati naturale sau imbunatati structura celor deja construite. In ceea ce priveste amenajarile interioare si designul acestor locuinte ale viitorului, expertii ne propun variante mult mai ieftine si ecologice.

Casa viitorului va fi prietenoasa cu mediul inconjurator, construita din materiale ecologice si chiar isi va putea recicla singura deseurile.

In interiorul ei vom gasi siguranta si confort asigurata si prin amenajari, in aceasta categorie intrand si covorul care se lumineaza pe timp de noapte sau pereti tapetati cu fibre naturale pentru un ambient mai ecologic.Asadar nu ne ramane decat sa ne adaptam tendinte lor la nivel mondial si sa asteptam ca tehnologia sa ne simplifice viata.

In ceea ce priveste firmele de constructii acestea pot alege sa faca primul pas catre viitor intrand pe http://www.epinvest.ro/utilaje-de-constructii/ . Aici se pot dota cu cele mai performante utilaje de constructii care sa le usureze sarcina de a oferi case de vis clientilor. Astfel vor reusi sa tina pasul cu tehnologia nou aparuta si isi asigure succesul in acest domeniu.

0 Shares
You May Also Like