Cum să amenajezi casa în funcție de stilul propriu?

Cum să amenajezi casa în funcție de stilul propriu?

0 Shares
0
0
0

Propria locuință nu este numai un spațiu sigur și relaxant pentru tine, ci și o oglindă a personalității tale. Dacă ai ocazia să amenajezi o locuință de la zero sau cel puțin să o mobilezi conform preferințelor tale, alege întotdeauna obiecte care să te reprezinte cât mai bine pentru a te simți întotdeauna în confort și siguranță.

Sfaturi pentru o amenajare autentică

Dacă îți dorești ca imaginea finală a locuinței tale să fie cât mai aproape de stilul propriu este indicat să îți faci un plan complet înainte, care să conțină majoritatea detaliilor vizuale pentru a stabili care este echilibrul perfect între ideile tale. Iată ce poți face pentru ca planul tău să devină realitate. 

Poți cere părerea unui specialist în design interior

Design-ul interior este o artă, ceea ce înseamnă că părerea unui specialist în acest domeniu poate fi de mare ajutor pentru a-ți contura ideile. Fie că este vorba doar despre o cameră care va fi amenajată în mod special sau toată locuința ta, un designer de interior te poate ajuta să îți materializezi viziunea. El îți va asculta ideile și le va pune pe hârtie într-un mod organizat, iar la final locuința ta va prinde contur. De asemenea, va ști cum să echilibreze perfect noțiuni de culoare, formă și spațiu, în așa fel încât să te bucuri de casa ta la cel mai înalt potențial, indiferent de dimensiunile acesteia.

Organizarea spațiului

Organizarea spațiului este foarte importantă, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Mobila este fundamentală pentru o locuință bine definită vizual și poate fi folosită drept un decor inedit. Bucătăria este, de obicei, una dintre cele mai vizibile camere, utilizată pentru a găzdui oaspeți și pentru a crea amintiri de preț, întrucât mulți oameni adoptă stilul open space. De multe ori, cromatica întregii locuințe pleacă de la această cameră.  Poți lau mobilă de bucătărie de aici, perfectă pentru orice stil ales și pentru a îmbina în mod excelent funcționalitatea cu esteticul. Pe hornbach.ro poți vedea o multitudine de detalii despre produsele existente, precum dimensiuni și materiale folosite, pentru a alege varianta perfectă pentru spațiul tău.

Cromatica

Culorile sunt esențiale pentru o locuință reușită. Acestea pot crea diferite efecte, în funcție de cameră și scopul acesteia. Dormitorul trebuie să aibă o cromatică relaxantă, care îți va permite să te odihnești și să te încarci. Pentru living, în schimb, poți utiliza culori mai vii, care să îți lumineze întreaga locuință. Dacă ai un birou acasă, poți utiliza culori care să îți ofere senzația de energie și vitalitate. Bucătăria și baia pot fi locuri minunate pentru o cromatică neutră, care să echilibreze cu succes culorile folosite în restul casei tale. 

Locuința ta trebuie să fie spațiul tău sigur, de relaxare. De aceea, este indicat să o amenajezi după preferințele proprii dacă ai această opțiune și să ceri sfatul unui specialist atunci când nu știi cum să îți exprimi ideile în realitate. Cu atât mai mult, este important să alegi o mobilă care să asigure o funcționalitate sporită, în timp ce va fi oglinda preferințelor tale, fie că este vorba despre culoare sau stil ales. 

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…