Cum-sa-avem-grija-de-propriile-haine

Cum sa avem grija de propriile haine?

0 Shares
0
0
0

Cum-sa-avem-grija-de-propriile-haineHainele, inclusiv tricouri personalizate, au nevoie si de intretinerea corespunzatoare pentru a putea sa le aveti pentru cat mai multa vreme. De asemenea exista si anumite tehnici care ne vor ajuta sa ne mentinem hainele in stare buna si trebuie sa le utilizam.

Tehnicile pentru pastrarea hainelor tin mai ales de material pentru ca nu vom putea sa aplicam orice metoda pentru orice material si de aceea este bine sa se urmeze si instructiunile de pe eticheta precum si alte trucuri de care putem sa avem nevoie pentru ca hainele sa iasa la lumina.

Tricotajele sunt unele din cele mai complicat de pastrat materiale. Sunt destul de putie persoane care stiu ca tricotajele trebuie sa fie puse oriunde altundeva decat pe umerase. In momentul in care le puneti pe umerase ele se largesc si iau forma umerasului si atarna efectiv atunci cand incercam sa le purtam. Ele se impacheteaza cu grija si se pun pe raftul din dulap.

Este recomandat sa incercati sa nu le pastrati ingramadite deoarce puloverele isi pastreaza supletea si calitatea in momentul in care fibrele pot sa si respide. Nu aveti nevoie sa le spalati la fel de des asa cum se intampla in cazul bumbacului deoarece tesaturile pot sa absoarba mai lent lichidele insa in momentul in care le spalati noi va recomandam sa urmati anumite instructiuni.

Puneti apa rece si detergenti delicati si evitati sa setati centrigufa la un anumit numar de rotatii. Asa puteti sa ajutati foarte bine puloverele sa isi pastreze forma. In momentul in care le uscati e bine sa le puneti cat mai drepte pe uscator si daca se poate sa le lasati asezate orizontal pentru ca daca le puneti vertical se deformeaza.

Bumbacul este eroul dulapurilor noastre si e un material destul de des intalnit la cele mai multe haine. Pentru ca din materialul aesta se fac cele mai multe tricouri si cele mai multe lenjerii de corp si asternuturi, tot acesta e si cel care vizeaza masina de spalat destul de des.

Bumbacul suporta bine temperaturile inalte si singura fibra ce poate sa fie trimisa a 90 de crade si care iese mai bine decat inainte de la aceasta temperatura este tot bumbacul.

Nu este impotant sa aveti o grija speciala fata de acest material deoarece este foarte rezistnt dar va trebui sa respectati si unele tabieturi ale sale si in cazul in care aveti haine negre pentru a preveni decolorarea sa utilizati un balsam special pentru culori. Balsamul acesta chiar functioneaza si de multe ori are rolul de a readuce culoarea pe material.

In cazul in care va spalati hainele pufoase cum sunt paturile ori prosoapee utilizati doar jumatate din tetergenul care se recomanda pentru ca resturile de produse pentru curatare fac ca fibrele sa nu mai fie la fel de suple.

Cu siguranta se curata destul de bine si la temperaturi de 90 de grade toate petele pentru ca nu va actiona numai detergentul ci si apa foarte calda.

Hainele de piele nu se spala. Doar se curata si isi recapata forma.

0 Shares
You May Also Like