Cum-sa-imi-invat-copilul-engleza

Cum sa imi invat copilul engleza?

0 Shares
0
0
0

Cum-sa-imi-invat-copilul-englezaPsihologii si pedagogii sustin ca modul cel mai eficient in care copiii invata o limba straina este prin dialog si conversatie.

O limba straina se invata foarte bine prin conversatii permanente. Conversatia este baza invatarii si este mai eficienta decat metoda clasica si structurata in care copilul se aseaza, incepe lectia si sta pana cand o termina. Copilul poate sa invete permanent indiferent de ce activitate face.

Poate invata cand merge, cand se joaca sau cand se uita la desene animate. Aceste activitati  pot fi insotite de comunicarea in limba pe care dorim sa o invete si il vom ajuta sa isi insuseasca limbajul respectiv.

Nu toti parintii stiu engleza pentru a putea comunica acasa cu copilul, dar majoritatea parintilor recunosc beneficiile pe care le aduce cunoasterea limbii engleze si de aceea apeleaza la cursuri engleza copii.

Metodele de invatare pot sa fie diferite de la copil la copil deoarece pentru fiecare functioneaza mai bine o anumita metoda in functie de capacitatea fiecaruia, de ritmul de invatare si de abilitatile pe care le are copilul.

Se recomanda ca metodele de invatare sa fie personalizate pentru ca micutul sa ajunga la nivelul de cunostinte dorit fara sa fie obosit si plictisit. Imprimand un astfel de ritm invatarea se va face fara efort si invatarea cu participare activa este de durata atat cantitativ cat si calitativ.

Exista si copii avantajati de sustinerea converastiilor, altii invata mai bine cu ajutorul imaginilor, si toate aceste lucruri trebuie observate de catre pedagog atunci cand realizeaza planul de invatare pentru copil.

Copiii pot sa invete o limba straina prin joc. Este important ca parintii sa poata motiva copilul pentru ca acesta sa invete o noua limba. Se recomanda o comunicare calda si joviala cu el intr-un mediu linistit pentru a ii facilita asimilarea limbii straine.

Toate studiile arata ca in pana la 3 sau 4 ani copilul isi definitiveaza pronuntia corecta in limba materna si dezvolta si sistemele cerebrale care sunt implicate in vorbire. La aceasta varsta este indicata invatarea prin joc, drept metoda de predare invatare. Jocurile didactice sunt niste jocuri cu anumite reguli  in care sunt implicate strategii intelectuale.

Jocurile sau cantecele sunt metode foarte bune de invatare pentru ca in general copiii nu au rabdare sa stea cuminti pe scaune si sa astepte sa li se predea o lectie si de aceea pentru copiii mici jocurile in care sunt adaugate expresii, cuvinte, comenzi simple sau denumiri de obiecte vor ajuta foarte mult la asimilarea unei noi limbi.

Procesul de invatare ar trebui sa inceapa cu cuvinte simple si propozitii scurte la fel cum fac si adultii atunci cand incep sa invete o noua limba. Ulterior se va creste complexitatea in concordanta cu vocabularul copilului. Ii puteti prezenta numele unui obiect atat in limba materna cat si in limba straina si este indicat sa il incurajati de fiecare data atunci cand va recunoaste un obicet si va reusi sa il denumeasca in limba straina. Este evident ca copilul nu va reusi sa invete o limba noua doar din cantecele si invatand cuvinte simple, dar daca i le prezentati inca e cand este mic mai tarziu ii va fi foarte usor sa le recunoasca.

0 Shares
You May Also Like