Cum sa profiti cu adevarat de un circuit prin Bratislava cu autocarul

0 Shares
0
0
0

Bratislava nu este acel gen de oras care te lasa fara aer, sau in care orice fotografie facuta poate deveni cu usurinta o vedere. Este, in schimb, un oras care intriga si care iti provoaca imaginatia. In mijlocul capitalei Slovaciei, o farfurie zburatoare este suspendata deasupra padurilor de pe malul Dunarii. Castelul este inconjurat de cladiri istorice care alcatuiesc centru vechi al orasului, dar in imediata vecinatate se iveste o adevarata jungla de beton.

Bratislava este un oras fascinant, o combinatie unica de salbatic si urban, clasic si contemporan, iar cel mai bun mod de a-l descoperi este in cadrul unui circuit prin Bratislava cu autocarul. Chiar daca nu are acel aer de perfectiune pe care il au alte orase, este plin de emotii. In plus, este una dintre cele mai ieftine capitale europene – de la tarifele pentru cazare pana la pretul berii – iar unele activitati si obiective nu costa absolut nimic.

Pentru a intelege pe deplin spiritul Bratislavei, este neaparat sa vizitezi Centrul Vechi al orasului. Aici, te poti plimba prin labirintul de stradute pavate, poti poposi in Hlavné Námestie (Piata Mare) sau poti urca pe cladiri mai inalte pentru panorame captivante. Un tur cu ghid al Centrului Vechi va fi atat informativ, cat si distractiv, si poate include chiar si pub-uri si localuri sau monumente comuniste.

Un alt obiectiv pe care trebuie sa il vizitezi este Castelul Bratislava, a carui arhitectura si culoare il fac sa para desprins dintr-o poveste cu printi si printese. Istoria fortificatiei incepe in secolul 9, dar in anul 1811 castelul a ajuns in stadiul de ruina in urma unui incendiu si a fost reconstruit in anii 1960 in stilul renascentist. Expozitiile din interior cuprind o galerie de arta, o macheta a formei initale a castelului si intreaga sa istorie din perioada medievala. Imprejurimile castelului sunt un punct de belvedere perfect pentru observa Centrul Vechi, Dunarea si Cartierul Evreiesc.

Descopera o capitala europeana fascinanta anul acesta – rezerva-ti acum un loc intr-un circuit prin Bratislava cu autocarul!

0 Shares
You May Also Like