Cum-sati-protejezi-mailul-de-spamuri

Cum sa-ti protejezi mail-ul de spam-uri?

0 Shares
0
0
0

Cum-sati-protejezi-mailul-de-spamuriCat timp iti petreci in fiecare zi pentru a sterge sau pentru a-ti citi spam-urile? Cu siguranta o parte destul de pretioasa din timpul tau, care ar putea fi productiv se pierde pe seama verificarii spam-urilor, aproximativ toti utilizatorii de internet care folosesc email-ul intampina aceasta problema.

Mail-ul de tip spam, de obicei, aduce cu sine tot felul de advertismente, ori stiri irelevante sau care nu iti sunt necesare si cam toate se aduna in inbox-ul tau, cu permisiunea ta.

Aceasta ar trebui sa fie un motiv suficient pentru tine, de a-ti filtra mesajele de tip spam folosind un program specializat de avertizare. Programul anti-spam ar trebui ales cu grija, pentru a filtra spam-ul, insa in acelasi timp sa va protejeze si mediul de lucru, plus ca va v-a salva din timpul pe care l-ati putea pierde.

Natura unui spam, marimea fortei de lucru si capacitatea programului de a identifica un adevarat spam din anumite mail-uri importante, ar trebui sa fie analizata pe larg inainte de a-ti comanda respectivul program. Utilizatorii independenti pot descarca un astfel de program, pentru a lupta cu spam-ul, in mod gratuit.

Dar cand vine vorba de afaceri, unde se lucreaza pe diferite computere, trebuie sa existe un anumit program care poate sterge spam-ul chiar inainte de a atinge calculatoarele. Multe companii de dezvoltare a astfel de programe incearca in mod constant sa blocheze spam-ul prin inventarea unor noi metode de filtrare a spam-urilor.

Atat spam-urile cat si programle profesionale lupta in paralel unele impotriva celorlalte, atunci cand expertii dezvolta anumite filtre de identificare a spam-urilor, aplicatorii de spam-uri folosesc alte metode si alte moduri pentru a introduce spam-urile in calculcatoare.

Este ca si cum razboiul mondial dintre gigantii de internet, care duc niste lupte reale de razboi pentru binele utilizatorilor, lupta impotriva celor care se chinuie sa distruga internetul. Cine castiga batalia nu poate fi prezis, deoarce ambele parti castiga si pierd in mod simultan. Partea cea mai rea, este ca anumite spam-uri pot contine adevarati virusi si atunci cand mail-ul este deschis ataca utilizatorii prin slabirea sistemului computerului, stergand fisiere si foldere importante.

Mail-urile de tip spam pot fi de asemenea implementate prin programul Spyware de catre hackerii care vor sa acceseze detaliile private ale utilizatorilor.
Oricare ar fi tipul de mail este intotdeauna intelept sa lupti impotriva lui inainte de a deveni o amenintare pentru mediul tau de lucru.

Acum, dupa ce am citit articolele de mai sus ar trebui sa fi inteles ideea, a faptului in sine, de a lupta impotriva mail-urilor de tip spam, si ar trebui sa fi inteles ca nu este o sarcina usoara, dar cu putina grija si un bun filtru de spam puteti invinge.

O mare parte a spam-urilor trimise catre adresele de e-mail, la nivel mondial este menita sa introduca produse, reclame, in speranta ca utilizatorul va fi ispitit sa cumpere. Schemele financiare (temete de inselatoria e-mail-urilor din Nigeria) si reclamele farmaceutice ilicite, constituie o parte semnificativa a spam-ului; la fel cum face si pornografia, ce ofera materiale pentru adulti.

Spam-urile si virusii sunt un risc deosebit pentru companiile ce detin retele extinse de comunicatii. In timp ce multi din pasii simplii mentionati mai sus te vor ajuta la mentinerea unui sistem curat (cu o atentie constanta din partea administratorilor), tactici mult mai agresive devin necesare pentru a asigura succesul continuu al unei retele de comunicatii interne, comerciale, de o mai mare amploare.

Spam-urile continua sa creasca atunci cand expeditorii lor gasesc o motivatie pentru a-si intesifica eforturile. La un moment dat doar cateva sute de oameni primeau aceste nedorite mesaje. Insa peste ani, problema a explodat, iar acum afecteaza miliarde de utilizatori de mail si afacerile ce se deruleaza in fiecare zi.

Estimativ, doar aproximativ 15% din mail-uri sunt cu adevarat dorite si necesare de catre un utilizator. Companiile au ajuns la a realiza aceasta ineficienta, si ca nu poate fi sustinut pe termen lung un program care sa bareze aceste spam-uri si de fiecare data se intorc din ce in ce mai mult pentru protectie si pentru ajutor la programele profesionale. Programele anti-virus sunt extrem de utile pentru foarte multi oameni, care folosesc un computer cu sisteme informatice, in casele sau la birourile lor.

0 Shares
You May Also Like