Cum-se-alege-o-vopsea-decorativa

Cum se alege o vopsea decorativa?

0 Shares
0
0
0
Cum-se-alege-o-vopsea-decorativaInca din antichitate, maestrii au cautat sa innobileze tot ce tine de aspectul interior sau exterior al casei cu vopsea decorativa. Noi va recomandam vopsea lavabila Policolor.
Desigur ca in trecut nu a fost cunoscuta sub denumirea aceasta si nici nu seamana cu rezultatul sau final insa asta dovedeste ca oamenii au cautat chiar de atunci sa rafineze arta si produsele si sa dea personalitate in orice spatiu locativ.

O vopsea decorativa are o serie de caracteristici cromatice infinite si reprezinta si un instrument ideal pentru orice designer care doreste sa isi lase amprenta in acest spatiu si sa ii si defineasca liniile. Creativitatea nu cunoaste limite in momentul in care folositi produse de calitate. Vopseaua decorativa va trebui sa aiba si o gama amare de nuante si culori si sa fie de preferata livrata si gata de utilizare.
Luati in calcul ca datorita rasinii aflate in compozitie nu se recomand aplicarea produsului pe exterior in timpul ierni pentru ca, daca tinem cont de mecanismul prin care se usuca vopseaua si care are legatura cu umiditatea aerului va fi necesara o peroade de timp lunga pentru uscare.
De asemenea nu trebuie sa puneti vopsea decorativa pe un suport cald in cazul in care temperatura mediului depaseste temperatura de 35 de grade. Inainte sa aplicati vopseaua pe peretele nou este recomandat sa inlaturati praful si sa dati cu smirghel. Ulterior aplicati si un strat de amorsa care are la baza apa si apoi doua straturi de vopsea decorativa.
Un aspect ceva mai putin stiut este faptul ca vopselele decorative de deosebesc si din punct de vedere calitativ in functie de ce compozitie minerala au si tiand cont de aceasta compozitie se incadreaza in 4 categorii mari.
Vopselele decorative minerale sunt cele in compozitia carora va intra varul, cimentul si pietricelele din marmura, materialele de umplutura sau aspectul estetic. Tencuielile din acril sunt acele tencuieli care au in compozitie rasini acrilice, pigmenti si materiale de umplutura.
Comparativ cu vopseaua minerala am constatat si o ameliorare calitativa ce se datoreaza rasinilor precum si silicatilor astfel incat tencuielile silicate sa se evidentieze prin rezistenta la alge si prin permeabilitate.
Faptul ca se afla pe primul loc la permeabilitate le recomanda cu un mare succes in fatadele termoizolante. Tencuielile din silicon sunt cele care au in compozitie rasini siliconice, pigmenti dar si materiale de umplutura. Pietrele de marmura care au mai multe aspecte. In vopselele decorative sunt un varf de gama si sunt hidrofobe si permeabile la vapori.
Rezistenta la raze ultraviolete sau la conditii atmosferice extreme ni le recomanda cu succes in zonele de munte sau in zonele de pe litoral unde avem un aer salin.
Ca si in cazul vopselei lavabile cea decorativa se poate colora in mai multe tonuri si acest lucru ofera mai multe posibilitati de a alege. Datorita unui numar mare de nuante si mai multor gusturi noi va sfatuim sa asortati culorile alese cu acoperisurile si cu tamplaria si sa nu utilizati nuante extrem de deschise pentru suprafete foarte mari. Culorile inchise vor incalzi multe iar culorile si de aceea se recomanda nuante medii.
0 Shares
You May Also Like