Cum sunt calculate ratele pentru asigurare?

0 Shares
0
0
0

Cum-sunt-calculate-ratele-pentru-asigurareMajoritate dintre noi suntem soferi si ne dorim sa putem achizitiona un rca auto ieftin. Un astfel de rca auto ieftin poate fi cumparat de pe Rcautoieftin.ro, unul dintre cele mai bune site-uri din acest domeniu.

Punctul de plecare pentru o prima de asigurare se bazeaza in mare parte pe statistici astfel incat obiceiurile si istoricul soferilor pot face ca rata sa fie mai mare sau mai mica.

Un tanar de 22 de ani care doreste sa-si faca o asigurare pentru o masina sport se poate astepta la preturi mai mari decat o femeie de 45 de ani care conduce un autovehicul de dimensiuni medii.

Ambele persoane pot avea un palmares impecabil in ceea ce priveste conducerea, insa compania de asigurari considera ca un sofer tanar intr-o masina mai rapida este mai predispus la accidente decat ar fi un sofer cu experienta si cu un automobil mai lent. Prin urmare, preturile asigurarii vor fi, de obicei, vizibil diferite.

Aceeasi filosofie este valabila si pentru primele de asigurare medicala in tarile in care guvernul nu ofera servicii de ingrijire a sanatatii cetatenilor sai.

Persoanele cu probleme de sanatate sau care se angajeaza in activitati nesanatoase ori care lucreaza in domenii periculoase din punctul de vedere al sanatatii platesc mai mult pentru o asigurare de sanatate decat indivizii cu slujbe normale.

De exemplu, nefumatorii traiesc o viata mai sanatoasa decat cei ce fumeaza, cel putin la nivel statistic, iar muncitorii in constructii ar putea avea accidente mai grave la locul de munca decat contabilii. Prin urmare, un sef de echipa de pe un santier, care fumeaza, va plati mai mult pentru o asigurare medicala.

Ratele de asigurare variaza, de asemenea, si in functie de zona. Cand vine vorba de asigurarea pentru automobile, companiile care furnizeaza astfel de servicii in orase sau regiuni in care rata statistica de accidente este mai mare va ridica preturile pentru asigurari in comparatie cu firmele situate in orase mai sigure.

In cazul asigurarilor pentru locuinte sau bunuri, dimensiunea si varsta acestora, apropierea sau departarea de o zona favorabila inundatiilor sau situarea in zone in care se produc frecvent cutremure, tornade sau alte fenomene distructive ale naturii, toate sunt luate in considerare atunci cand compania de asigurari stabileste preturile.

Costul unei prime pentru acelasi serviciu poate varia destul de mult in randul furnizorilor, motiv pentru care expertii recomanda cu tarie ca cei interesati sa vada mai multe oferte inainte de a achizitiona o polita de asigurare.

Oamenii ar trebui sa tina cont si de faptul ca nu intotdeauna politele de asigurare ieftine sunt si cele mai bune. De cele mai multe ori, pretul cel mai mic cotat pentru o prima de asigurare poate fi vazut ca o afacere, insa polita de asigurare ar putea sa nu ofere o acoperire pe masura asteptarilor. De aceea, o documentare minutioasa inainte de a face o alegere este mai mult decat necesara.

0 Shares
You May Also Like