Cum-trebuie-sa-dai-cu-glet

Cum trebuie sa dai cu glet?

0 Shares
0
0
0

Cum-trebuie-sa-dai-cu-gletVrei sa stii cele mai bune preturi ale materialelor in materie de constructii case? Te intereseaza sa incepi totul de la 0? Vrei sa cunosti bazele amenajarilor interioare? Atunci esti gata de renovare. Mai jos vei gasi indicii despre unul din cele mai vechi procedee de reamenajare interioara.

De-alungul timpului, in cadrul acestui domeniu, de constructii case, au aparut noi metode de reimprospatare a peretilor, si noi produse menite sa faca amenajarea interioara un procedeu usor de efectuat de fiecare dintre noi. Cel care insa nu s-a demodat, ci doar a primit anumite inmbunatatiri de-alungul timpului, ramanand insa baza amenajarilor interioare, este gletul.

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane acest material, gletul, este un strat subtire de var sau ipsos ce se aplica peste tencuiala, pentru a obtine o suprafata neteda, inainte de a zugravi sau varui. Cuvantul “glet” provine din limba germana (“Glatt”) si tot in Germania s-a folosit prima oara pentru a nivela peretii, inainte de zugraveala sau vopsit, in jurul anului 1930, pe cand la noi aceasta tehnica a fost descoperita tocmai in apropierea anilor ’60.

Gletul contine mai multe ingrediente, insa in special trebuie sa contina ipsos sau var, ori amandoua in anumite compozitii, pentru o buna acoperire, si pentru a nu avea surprinza sa se desprinda de pe pereti, ceea ce in mod evident, nu este de dorit.

Pe multi oameni daca ii intrebi, de regula zugravi de meserie, li se pare un lucru destul de usor datul cu glet, altii din contra considera a fi un lucru destul de greu si trebuie sa fii cu adevarat priceput in meseria aceasta, pentru a face acest lucru asa cum trebuie. Unii merg pana acolo, incat considera acest procedeu, de reparare a peretilor inainte de zugravit, ca fiind o adevarata arta.

Este adevarat ca nu oricine poate sa manuiasca cu maiestrie instrumentul folosit pentru acest procedeu, numit gletiera, calcioc, sau chiar te poti folosi de ajutorul spaclului sau mistriei. Important este ca acela care il foloseste sa o faca asa cum trebuie ca sa aiba rezultatul dorit, unul frumos la vedere si la atingere.

Sunt necesare insa, mai multe instrumente pentru a aplicat gletul in mod profesionist. Lasand la o parte gletiera, despre care va vorbeam putin mai devreme, sunt necesare un spaclu de 10cm care ne ajuta la punerea gletului pe gletiera, apoi cu gletiera se intinde direct gletul pe perete, si inca un spaclu de 2 cm, care ne foloseste la intinderea gletului in locurile mai stramte sau mai greu accesibile pentru gletiera, cum ar fi pe langa tevi, la colturi, pe langa tocurile usilor. Mai intai se gletuieste tavanul, apoi peretii, partea de sus a peretilor si mai apoi partea de jos.

Conteaza felul in care tii mana, cantitatea de material pe care o folosesti pentru fiecare aplicare pe perete, felul in care folosesti instrumentele si sculele potrivite pentru intindere, modelare si acoperire a tuturor imperfectiunilor, iar la sfarsit nivelarea, ca totul sa fie drept si bine facut, si binenteles pentru un aspect cat mai frumos.

Aceste informatii mai detaliate, dar si ajutor pentru a putea duce la indeplinire planurile tale de renovare a locuintei, se regasesc pe site-ul dkrconstruct.ro, una din cele mai profesioniste firme de constructii din Cluj.

Alte stiri actuale :

1. Gri si beige in bucatarie
2. Cele mai comune 15 de greseli in amenajari pe care le fac americanii
3. Decoreaza-ti casa ca un designer profesionist, fara ajutor. 9 sfaturi utile
4. TOP 10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat YTONG Design

0 Shares
You May Also Like