De ce ar trebui sa mergi in Maroc?

De ce ar trebui sa mergi in Maroc?

0 Shares
0
0
0

Daca esti in cautare de excursii Maroc iti recomandam sa citesti acest articol si sa aflii de ce ai nevoie de o excursie aici si ce ar trebui sa vizitezi.

Desertul vast si arid Sahara este cel mai mare desert cald din lume. Exista mai multe locuri in Maroc, de unde puteti incepe expeditiile in desert, si exista o multime de operatori experimentati care ofera excursii de retinut. Indiferent daca doriti sa calatoriti pe jos, sa calatoriti pe spatele unei camile rezistente, sa explorati calare sau sa mergeti pe nisip intr-o masina cu patru roti, exista diverse moduri de a va bucura de peisajele impresionante. Campingurile sunt populare; surprindeti abundenta de stele stralucitoare in cerul noptii intunecate, lipsite de orice poluare luminoasa si ascultati sunetele specifice zonei. Privirea dunelor mari si a oazelor de la distanta va ramane o amintire unica si superba.

Merzouga, Erg Chebbi, Chegaga si Zagora sunt unele dintre cele mai bune locuri pentru a va aventura in Sahara Marocana. Ouarzazate, denumita in mod obisnuit intrarea in desert, este o destinatie fabuloasa atat pentru iubitorii de cultura, cat si pentru cei de film, cu unul dintre cele mai impresionante kasbahuri din tara in care au aparut in multe filme.

Populatia Marocului este alcatuita din arabi si berberi, fiecare grup contribuind la traditiile si practicile culturale bogate care pot fi observate in tara de astazi. De asemenea, veti putea afla influente din Andaluzia, din perioada in care musulmanii andaluzieni s-au mutat in Africa de Nord. Exista, de asemenea, mosteniri din epoca coloniala, cu influente franceze, portugheze si spaniole vazute in diferite parti ale tarii. In special interesant pentru o natiune predominant islamica, au existat si influente din partea evreilor din Maroc. Intr-adevar, veti gasi singurul Muzeu evreiesc din intreaga lume araba din Casablanca.

Diversitatea culturala a Marocului se reflecta in diversele frumuseti arhitecturale care se gasesc in intreaga tara. De la moschei maiestuoase pana la riduri traditionale si de la palatele stralucitoare la centrele pentru desfasurarea  studiilor religioase, Marocul are multe cladiri fabuloase de admirat. Multe cladiri au  tigla traditionala, cunoscuta sub numele de zellige, precum si sculpturi decorative, prelucrarea lemnului si tencuielile. Unele dintre cele mai frumoase cladiri din Maroc includ Moscheea Hassan II din Casablanca, mormintele Saadian din Marrakech, Marea Moschee din Tangier si Moscheea si Universitatea din Quaresouyine din Fes.

Pentru cei care vor sa viziteze Marocul recomandam calatoriile in grupuri. Te vei distra mai bine si te vei simti mult mai inteles de oamenii din jur atunci cand nu pari singur intre atatia straini. In plus, vei descoperi cu siguranta faptul ca ceea ce ti-ai imaginat de acasa nu are nicio legatura cu ce se intampla in realitate si in asta consta si frumusetea lucrurilor.

Nu iti imagina ca vei ajunge in lumea araba cea pe care o vezi in filme plina de pericole si nici ca oamenii te vor pune pe esafod pentru ca nu porti hainele lor traditionale. Sunt invatati de mult cu turistii si nu li se mai pare nimic iesit din comun.

0 Shares
You May Also Like