De-ce-brazi-artificiali

De ce brazi artificiali?

0 Shares
0
0
0

De-ce-brazi-artificialiIn fiecare an ne punem aceeasi intrebare: cumparam un brad natural sau un brad artificial pentru Craciun. Fiecare are atat avantaje cat si dezavantaje si este bine sa fiti bine informati inainte de a lua decizii.

Chiar daca un brad artificial nu creeaza aceeasi atmosfera sarbatoreasca, nu are miros si este din plastic, are multe avantaje care il fac sa fie preferat in locul celui natural. Daca este impodobit cu gust, un brad artificial va fi la fel de apreciat ca unul natural.

Cel mai important argument pentru un brad de Craciun artificial este pretul. Bradutii artificiali vor fi intotdeauna mai ieftini decat cei naturali. Si, in plus, un bradut cu un pret mic nu va fi urat, si nici nu va arata ciudat, desfrunzit sau stramb, cum se intampla in cazul brazilor naturali.

Daca nu va permiteti sa achizitionati un brad natural plin de ace, cu ramuri bogate, din cauza pretului crescut, un brad artificial este cea mai buna solutie. Bradul artificial va arata intotdeauna bine, asa cum arata si in reviste si prezentari.

Bradul artificial este facut din PVC, un material care elibereaza in atmosfera substante nu tocmai bune pentru animalele de companie sau pentru oameni. Din fericire s-au facut si brazi artificiali perfect ecologici care nu pericliteaza in nicun fel sanatatea.

Brazii naturali sunt costisitori deoarece trebuie cumparati in fiecare an si daca va doriti un brad cat mai bogat, trebuie sa va asteptati sa cheltuiti mai mult. Daca va cumparati un bradut in ghiveci, adica o varianta a bradului de Craciun prietenoasa cu mediul, trebuie sa aveti grija de el la fel cum aveti grija si de celelalte plante.

Bradul trebuie udat, si pentru ca nu poate rezista la temperaturi inalte, este bine sa ii asigurati si conditiile termice optime. Persoanele care au astm sau sunt alergice pot sa faca crize de tuse din cauza mucegaiului ce se dezvolta pe crengile unui brad natural.

Cand se usuca bradutii naturali fac multa mizerie, acele cad peste tot si daca folositi covoare va fi greu sa le mai scoateti din ele.

De fiecare data cand se apropie Craciunul oamenii sacrifica resursele pe care inca ni le mai ofera planeta pentru a urma traditiile. Bradul artificial are potentialul de a impiedica taierea sutelor de brazi si ofera si alte avantaje. Brazii artificiali, chiar daca sunt confectionati din plastic sunt mai frumosi si mai desi. Acesti braduti trebuie platiti doar odata. Stim ca in timp isi pierd stralucirea, ramurile nu mai stau la fel de ferme, imbinarile incep sa cedeze, dar tot il veti utiliza minim 5-6 ani inainte de a cumpara un nou brad.

Bradul artificial salveaza in fiecare an un brad care ne ofera oxigen. De asmenea bradul artificial va ajuta sa scapati de aspirarea acelor din covoare. Stim de asemenea si ca bradul artificial nu are mirosul natural al unui brad normal. Cu cat conservam mai mult copacii cu atat aerul va fi mai mult timp respirabil, asa ca mirosul de brad nu ar trebui sa fie un argument pentru sacrificarea copacilor. Daca doriti miros de brad puteti pune in casa cateva crengute de brad natural.

0 Shares
You May Also Like