De-ce-este-importanta-proiectarea-in-constructii

De ce este importanta proiectarea in constructii?

0 Shares
0
0
0

De-ce-este-importanta-proiectarea-in-constructiiUltimii ani au adus cu ei o multitudine de modificari in ceea ce priveste legislatia constructiilor. O serie de lucruri noi au aparut in discutie, toate vizand unul si acelasi lucru si anume siguranta.

De aceea astazi orice firma constructii cauta pe cat posibil sa fie la curent cu ultimele regementari, astfel incat sa poata avea certitudinea ca fiecare cladire construita corespunde normelor impuse si mai ales cerintelor si exigentelor beneficiarilor.

Fiecare firma de constructii experimentata isi are implementat un sistem propriu de lucru.

Unele firme de constructii aleg sa lucreze in parteneriate, injumatatind astfel castigurile, dar si raspunderea, in vreme ce alte firme aleg sa ofere toate serviciile ce tin de construirea unei case, fara niciun fel de exceptie.

Tocmai de aceea din ce in ce mai multe firme ofera servicii specalizate de proiectare sau de arhitectura, de executie sau de mentenanta, si, de ce nu, si de consultanta. O astfel de companie este Avangart, o firma de constructii experimentata care a reusit de-a lungul timpului sa isi castige in mod corect respectul clientilor, aducandu-le acestora o serie larga de beneficii.

Acesti specialisti au practic orice tip de serviciu integrat, astfel incat beneficiarul sa nu fie nevoit sa caute in van firmele care sa se ocupe de etapele lucrarii sale in mod separat.

Printre serviciile oferite de aceasta companie se numara si proiectare. Proiectarea in constructii reprezinta un aspect foarte important deoarece aceasta da tonul constructiei in sine.

Practic, daca proiectul este gresit, intreaga constructie va fi un adevarat fiasco, deoarece este destul de greu sa corectezi pe santier abaterile sau greselile comise inca din faza asternerii informatiei pe hartie.

Erorile de proiectare pot fi destul de frecvente. Din fericire insa, o data  cu dezvoltarea a tot mai multe programe de grafica si de calcul automat acestea pot fi depasite. In mod normal, acolo unde poate aparea o problema, aceasta poate fi semnalata inca din faza incipienta, permitand firmei de constructii sa evite construirea unui imobil in mod gresit.

Proiectarea reprezinta de fapt un calcul al intregii structuri luata ca ansamblu, dar si un calcul individual, pe fiecare element de constructie in parte.

In acest fel se pot afla detalii importante care privesc modul de comportare al unei structuri sau alement in momentul incarcarii. Grafica si calcului sunt perfect imbinate in acest caz, iar informatiile obtinute ne pot ajuta sa construim eficient in cele mai sigure conditii.

Proiectarea se transpune intr-un caiet, intr-un  memoriu in care sunt consemnate toate datele si nu doar atat. Acesta este insotit de plansele care arata in forma desenata felul in care va arata structura, astfel incat transpunerea ei in realitate sa se poata face cat mai usor si cat mai repede.

Proiectantul este cel care alege materialele folosite, acest lucru fiind stabilit in stransa concordanta cu cerintele unui arhitect, care va avea un cuvant de spus si el in aceste privinte.

Asadar, etapa de proiectare este importanta, si ne poate scuti de multe batai de cap din timpul executiei. Important insa este ca noi sa intelegem ca fara acest lucru nu se poate construi, deoarece cunstruirea “dupa ureche” va aduce cu sine nesiguranta si greseli.

0 Shares
You May Also Like