De ce este indicat sa optezi pentru usi si ferestre termopane?

De ce este indicat sa optezi pentru usi si ferestre termopane?

0 Shares
0
0
0

De ce este indicat sa optezi pentru usi si ferestre termopane?Indiferent de faptul ca tocmai ce ti-ai construit o casa sau ca vrei sa iti renovezi locuinta si ai de gand sa inlocuiesti vechile usi si ferestre cu alte usi si ferestre noi, ai la dispozitie trei variante mari.

In primul rand iti poti indrepta atentia spre usi si ferestre care sa aiba tamplaria din lemn. In situatia in care vei opta pentru aceasta varianta, vei opta pentru cele mai ieftine usi si ferestre de pe piata.

Acest lucru este avantajos pentru tine pentru ca faci o economie importanta de bani, insa calitatea isi va spune cuvantul. Iarna se va crea condens in interiorul locuintei, iar mai mult decat atat, se vor inregistra pierderi de caldura pe timpul iernii. Asta inseamna ca va fi nevoie de un mai mare consum de energie termica, iar preturile facturilor vor fi mai mari.

Plus de asta, ferestrele cu tamplarie din lemn nici nu izoleaza bine fonic, asa ca daca stam sa privim aceste aspecte, cu siguranta putem spune ca nu se merita achizitionarea unor usi si ferestre cu tamplarie din lemn.

Ei bine, in acest caz fie iti vei indrepta atentia spre usi si ferestre cu tamplaria din aluminiu, fie fei opta pentru usi si ferestre cu tamplaria din PVC. Tamplaria din aluminiu este mai rezistenta la socuri si lovituri decat tamplaria din PVC, dar si decat tamplaria din lemn.

Tamplaria din PVC ajuta insa la crearea de condens in locuinta, asa ca acesta este un motiv pentru care nu este indicat sa optezi pentru acest tip de tamplarie.

Apoi, nici imbinarile profilelor nu sunt de aceiasi calitate. Tamplaria PVC are imbinarile termosudate care rezista fara probleme. In schimb, tamplaria din aluminiu are imbinarile profilelor nituite, iar acest lucru poate fi daunator odata cu trecerea timpului.

Asadar, cel mai bine ar fi ca atunci cand iti doresti usi si ferestre pentru locuinta ta, sa iti indrepti atentia spre una din multimea de firme termopane de pe piata, si sa alegi usi si ferestre cu tamplarie PVC.

Plus de asta, usile si ferestrele cu tamplaria din aluminiu se potrivesc mult mai mult in cazul birourilor sau a spatiilor comerciale, pe cand tamplaria PVC este ideala pentru locuinte.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa optezi pentru tamplaria pvc, este acela ca te vei bucura de o izolatie fonica pe masura. Nu vei mai auzi strigatele si zgomotul de afara.

Mai mult decat atat, tamplaria PVC nu este nici prietena cu condensul, asa ca nu vei avea condens in casa daca vei opta pentru usi si ferestre termopane.

Ei bine, dupa cum se poate observa, atunci cand trebuie sa alegi tamplaria pentru usile si ferestrele tale, poti opta pentru tamplarie clasica din lemn, sau poti opta pentru tamplarie din aluminiu sau tamplarie PVC.

Din toate punctele de vedere insa, cea mai inteleapta decizie ar fi aceea de a-ti indrepta atentia numai si numai spre ferestre si usi care au tamplaria PVC.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…