De-ce-se-blocheaza-telefoanele

De ce se blocheaza telefoanele?

0 Shares
0
0
0

De-ce-se-blocheaza-telefoaneleIn perioada in care am ajuns sa fim cu totii dependente de aceste telefoane mobile inteligente, fiecare dintre noi ne dorim sa putem detine cele mai performante dispozitive, care sa nu se blocheze in timpul utilizarii, si care sa functioneze cat mai mult timp la capacitate maxima.

Ei bine, stim cu totii ca in aceasta perioada cererea pentru telefoane mobile inteligente este una foarte mare, astfel ca pe piata au inceput sa apara tot felul de producatori noi, mai putin cunoscuti, insa care vor sa tina pasul cu marile branduri din industrie.

Specialistii spun insa ca indiferent de caracteristicile tehnice pe care le detin dispozitivele acestor producatori mai putin cunoscuti, telefoanele lor nu se pot compara cu cele ale gigantiilor Apple, Samsung sau a celorlalte nume mari de pe piata, precum HTC, Sony, sau mai nou, Huawei, care incepe sa scoata telefoane din ce in ce mai performante.

Chiar daca Nokia nu mai are succesul de altadata, tot se bucura de o popularitate mult mai mare decat firmele acestea nou aparute pe piata, si este si normal acest lucru, daca ne gandim la telefoanele pe care le-au produs finlandezii in trecut.

Si totusi, indiferent de faptul ca alegi un dispozitiv de la un brand de top, sau ca alegi unul de la un producator nou pe piata, trebuie sa stii ca din mai multe motive, aceste dispozitive se pot bloca in timpul utilizarii, iar daca nu vrei sa fii nevoit sa cauti un service telefoane, va trebui sa cunosti cateva trucuri care te pot ajuta sa iti “determini” dispzitivul sa functioneze la capacitate maxima.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este acela de a inchide aplicatiile pe care nu le folosesti pe moment, pentru ca ele pot ingreuna buna functionare a dispozitivului.

Deasemenea tot legat de aplicatii, va trebui sa stii ca acestea trebuiesc descarcate doar din surse oficiale, si anume magazinul Play daca sistemul de operare al dispozitivului este Android, respectiv din App Store, daca sistemul de operare al telefonului este iOS.

Referitor la aplicatii, cele pe care consideri ca nu le mai utilizezi, si de care nu prea mai ai nevoie, le vei putea sterge, astfel ca se va elibera din memorie, iar acest lucru deasemenea poate sa imbunatateasca performantele telefonului.

Ar fi indicat sa stergi din memorie toate fisierele de care consideri ca nu mai ai nevoie, precum fotografii vechi, muzica veche, sau orice alte date, care ocupa spatiu. Cu siguranta si jocurile pe care nu le mai agreezi ar fi indicat sa le stergi pentru ca si acestea ocupa mult spatiu, iar odata cu stergerea lor, se pot imbunatati performantele dispozitivului.

Ideal ar fi sa verifici si daca nu exista o versiune de soft superioara a sistemultui de operare, iar daca aceasta exista, va trebui sa iti actualizezi sistemul de operare.

Deasemenea trebuie sa te asiguri ca dispozitivul tau nu este virusat, iar din acest motiv ar fi ideal sa ai instalat un program antivirus.

Daca vei urma toti acesti pasi iar telefonul tot se va bloca, inainte de a-l duce la service, ar fi indicat sa il resetezi pentru a reveni la setarile din fabrica. S-ar putea ca aceasta solutie sa te ajute iar telefonul sa nu se mai blocheze pe viitor.

0 Shares
You May Also Like