De-ce-sunt-bune-produsele-bio

De ce sunt bune produsele bio?

0 Shares
0
0
0

De-ce-sunt-bune-produsele-bioCand cititi termenul de “bio” pe etichetele produselor, indiferent ca este vorba de alimente, cosmetice ori detergent, trebuie sa stiti ca acele produse au fost obtinute conform legii fara a fi utilizate substante chimice si fara interventii genetice.

Pentru o viata sanatoasa si bio, trebuie sa consumam tot ce este compatibil cu natura, dar si cu organismul nostru. Cu cat consumam mai natural, cu atat nu va trebui sa ne facem probleme in legatura cu sanatatea noastra. Pentru a fi clasificate ca fiind bio, un produs trebuie sa fie monitorizat atent de un organism independent de certificare.

Acesta are rolul de a urmari indeaproape traiectoria produsului care include lantul de productie, calitatea solului si a apei, dar si a zonei unde a fost cultivat. Rezultatul? Produse sanatoase si client multumiti de produsele cumparate. Din dorinta de a ne imbunatati stilul de viata, de alimentatie si ingrijire, apelam la diverse metode care ne promit rezultate peste noapte.

Din pacate, de cele mai multe ori alegem sa consumam produse pe care le vedem in reclame pentru prima data, la recomandarea prietenilor sau din dorinta de a incerca ceva nou. Mici producatori au o mare problema in privinta comercializarii produselor in supermarketuri si in marile lanturi de magazine.

Certificarea produselor inseamna birocratie, acte, dar si cheltuieli deloc mici, asa ca majoritatea renunta. In ultima perioada, afirma specialistii, tot mai multi producatori au obtinut certificarea produselor bio si s-au orientat catre piata de desfacere a produselor, dar si spre comertul on-line.

Produsele bio nu pot fi considerate o inventie a celor care se ocupa de marketing, insa sunt multi producatori care isi ademenesc cumparatorii cu produse false doar pentru a le vinde.

Atentie la ceea ce cumparati

De cele mai multe ori, cand mergem la magazin, din graba cumparam fara sa ne uitam si la etichete si la compozitia produselor. In primul rand, trebuie sa fiti atenti la ingredientele pe care nu le intelegeti. In cazul in care se intampla acest lucru, cel mai bine ar fi sa renuntati sa mai cumparati produsul respectiv.

Este posibil ca pe unele etichete sa nu fie trecut nici producatorul. Nu va opriti la cele mai ieftine produse, deoarece nu inseamna ca acestea sunt si bune. Inainte de cumpararea oricarui produs bio si mai ales de pe Internet, verificati conditiile de livrare, precum si plata, datele fiscale ale vanzatorului.

Acestea trebuie neaparat sa fie postate pe site pentru a avea clientul siguranta ca produsele cumparate sunt si de calitate. Indicat este sa tineti cont si de opiniile celor care au cumparat produsul. Alegeti sa mancati sanatos si alegeti doar produse de calitate. Nu uitati sa va hidratati corespunzator si sa faceti sport macat de doua ori pe saptamana. Sunt recomandate plimbarile si miscarea in aer liber.

0 Shares
You May Also Like