De ce trebuie sa tii cont cand iti cumperi lenjeria pentru pat?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie sa tii cont cand iti cumperi lenjeria pentru pat?In momentul in care vrei sa iti cumperi o lenjerie pentru pat, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante, pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care este realizata lenjeria, iar aici trebuie precizat faptul ca exista diferite materiale din care se poate confectiona o lenjerie pentru pat.

De exemplu, se pot confectiona lenjerii din pat din materiale naturale, iar aceste materiale naturale sunt ideale datorita faptului ca respira mult mai bine, astfel ca nu vei transpira in timpul somnului.

Aceste lenjerii de pat care sunt confectionate din materiale naturale permit o mai buna circulatie a aerului prin tesatura, iar astfel pielea ta va respira pe toata durata somnului, iar tu nu vei transpira.

Atunci cand discutam despre lenjerii de pat care sunt confectionate din materiale naturale, discutam despre lenjerii de pat din bumbac, lenjerii de pat din matase, lenjeri de pat din in sau lenjerii de pat din bambus.

Ei bine, fara doar si poate, cele mai cautate lenjerii de pat la ora actuala sunt cele din bumbac, dat fiind faptul ca ele vin la un raport calitate – pret foarte atractiv. Plus de asta se pot gasi lenjerii de pat din bumbac simple, sau lenjerii 3d din bumbac, daca discutam despre modele.

Daca discutam despre bumbac, trebuie precizat ca se gasesc lenjerii din bumbac satinat, lenjerii din bumbac egiptean sau lenjerii din bumbac Damasc, iar fiecare tip de lenjerie vine cu ceva nou.

Se pot gasi pe piata si lenjerii de pat care sa fie confectionate din materiale sintetice, insa acestea nu permit ca pielea sa respire, asa ca achizitionand o asemenea lenjerie de pat, vei transpira foarte tare in timpul somnului.

Poti sa gasesti si lenjerii de pat care sa fie confectionate din combinatii de materiale textile si naturale, insa nici acestea nu sunt tocmai ideale.

Asadar, calitatea materialului din care sunt confectionate lenjeriile pentru pat reprezinta primul mare criteriu de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi lenjerii pentru pat.

Apoi, trebuie sa tii cont si de densitatea tesaturii. Cu cat densitatea tesaturii unei lenjerii de pat este mai mare, cu atat lenjeria de pat este si mai rezistenta la spalari si la utilizari, dar este si mai calduroasa. Atunci cand vrei sa iti alegi o lenjerie pentru pat, cel mai bine ar fi sa optezi pentru una care sa aiba o densitate de 200 – 300 de gr/mp.

Deasemenea, dimensiunile conteaza foarte mult, insa de regula lenjeriile pentru pat sunt confectionate la dimensiuni standard, pentru a se potrivi perfect pe un pat.

Pretul este un alt detaliu important de care trebuie sa tii cont, iar aici este cat se poate de clar faptul ca lenjeriile de pat care sunt de calitate superioara, au preturi mai mari decat cele care nu sunt de cea mai buna calitate.

Ei bine, dupa cum se poate observa, alegerea unei lenjerii de pat nu este o misiune atat de simpla precum pare la prima vedere, insa daca vei tine cont de toate aceste detalii amintite in articol, cu siguranta te vei descurca si vei alege o lenjerie de pat perfecta.

 

 

0 Shares
You May Also Like