De-la-aparitia-primului-laptop-si-a-primelor-probleme

De la aparitia primului laptop si a primelor probleme

0 Shares
0
0
0

De-la-aparitia-primului-laptop-si-a-primelor-problemeIn prezent, nu ne imaginam cum arata biroul nostru de la munca, dar si de acasa, fara un laptop sau un calculator. Stam conectati la laptop mai mult de opt ore pe zi, iar primul lucru pe care il facem cand ne trezim dimineata este sa deschidem calculatorul si sa ne verificam mail-ul.

A intrat in rutina noastra zilnica sa aflam orice de pe laptop si nu ne imaginam viata fara el, nici macar in concediu. Daca dam timpul inapoi, in urma cu 30 de ani, si ne uitam la cum aratau primele laptop-uri, parca nu ne vine sa credem.

Primul laptop a fost fabricat de Toshiba in 1985, fiind prima companie care a dat startul aparitiei calculatorului portabil. Pana atunci, nimeni nu isi putea inchipui cum ar fi putut sa ia calculatorul de pe birou si sa il poarte dupa el peste tot sau sa il duca la un service.

Primul laptop nu avea hard-disk, ci doar unitate de disketa. Chiar daca nu va mai aduceti aminte, disketele erau folosite la scara larga si acum mai bine de zece ani. Toate informatiile erau salvate pe disketa, iar cand memoria se umplea, venea alta la rand si tot asa. Primul laptop putea fi foarte usor de transportat intr-o geanta sau intr-un rucsac, si functiona pana la opt.

Piata calculatoarelor, dar si iubitorii acestor masinarii, au primit foarte bine ideea unui calculator portabil datorita accesabilitatii sale. Numai in primul an de la lansare s-au vandut peste 10.000 de unitati, majoritatea in Europa.

Tastatura primului laptop era asemanatoare cu cea a unui calculator, butoanele fiind foarte mari. Practic, daca ne uitam la primele imagini ale primului laptop vom ajunge la concluzia ca era un calculator in miniatura, portabil.

Anii care au urmat aparitiei primul laptop au dus la imbunatatirea acestui sistem portabil. Acum are diferite marimi si a ramas la fel de accesibil, putand fi purtat intr-o geanta sau in rucsac. Cu cat laptopul este mai mic, cu atat este mai bine primit de public.

Insa, si pretul in aceste cazuri este unul pe masura. Este de unde alege si oricine isi poate achizitiona un laptop, fie si in rate sau la mana a doua.

Ce ne facem daca se strica

Avand in vedere faptul ca laptopul este o masinarie de stocat date si informatii, se strica din cand in cand. Si, daca nu stim sa il reparam singuri, este bine sa apelam la ajutorul celor care se pricep: fie il ducem la un service laptop din sectorul 1 ori la magazinul de unde l-am cumparat, daca acesta mai este in garantie.

Nu incercati sa dati singur de cap problemelor aparute, deoarece este posibil sa ii faceti si mai rau. Sunt diverse site-uri care va pot ajuta in rezolvarea problemelor aparute la laptop, si daca nu vi se pare sigura metoda de a trimite prin curierat laptopul la reparat, este bine sa va mai ganditi. Nimeni nu isi asuma riscul sa isi piarda clientii. Castigul va fi mereu de ambele tabere. 

0 Shares
You May Also Like