De la confort la securitate: casa inteligenta este sigura

De la confort la securitate: casa inteligenta este sigura

0 Shares
0
0
0

Cand senzorii de miscare, fum, sticla sparta si apa functioneaza cu sirenele si camerele de supraveghere, nu esti in pericol. Esti in siguranta. Daca te intrebi daca toate ferestrele si usile sunt inchise, poti verifica cu usurinta acest lucru de pe smartphone.

Prin urmare, sistemele de alarma in retea ofera casei tale un standard ridicat de securitate. Mai mult, aceste sisteme sunt acum accesibile pentru toata lumea.

Avantajele automatizarii casei in viata de zi cu zi

Smart home devine din ce in ce mai mult realitate. In fiecare zi, un nou dispozitiv ajunge pe piata. Daca doresti, te poti bucura deja de confortul unei case inteligente si poti incepe sa economisesti energie electrica.

Fie ca este vorba de temperatura interioara, iluminat sau aspiratoare robotizate, cele mai bune oferte sunt usor de gasit. Si cea mai buna parte din toate acestea este ca este valabila atat pentru persoanele care locuiesc intr-o casa, cat si intr-un apartament.

Caracteristici ale dispozitivelor conectate

Dispozitivele inteligente de acasa sunt controlate prin aplicatie sau voce. Prin urmare, este necesar un smartphone sau un difuzor conectat, cum ar fi Google Home sau Amazon Echo.

Controlul dispozitivelor inteligente se poate face si de la distanta prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone. Controlul vocal are avantajul de a putea fi folosit pe intuneric sau fara smartphone. In schimb, din aplicatia Google Home sau Alexa de pe iPhone sau Android, poti accesa si comenzi vocale.

Cu o mufa conectata, toate dispozitivele tale, chiar si cele mai vechi, pot fi integrate in automatizarea casei. Pur si simplu pornesti si opresti veioza de pe canapea cu o comanda vocala. Fii informat cu privire la dispozitivele care consuma energie electrica in timp real.

Sunt disponibile rutine inteligente, cum ar fi trezirea prin simulare simulata a rasaritului sau simularea prezentei atunci cand nu esti acasa. Acest lucru asigura faptul ca luminile se aprind si se sting automat atunci cand esti in vacanta, astfel incat potentialii intrusi sa creada ca este un apartament sau o casa ocupata.

Criterii importante de achizitie si sfaturi pentru automatizarea casei

Selectia de produse de pe Salus Controls Romania arata ca dispozitivele conectate fac casa mai confortabila.

Dar automatizarea casei ajuta, de asemenea, la reducerea considerabila a costurilor cu energia, sporind in acelasi timp securitatea. Pentru ca totul sa functioneze, trebuie anticipate criterii importante inainte de achizitionarea unui dispozitiv:

  • Respectarea standardului radio

In majoritatea caselor exista deja o retea Wi-Fi acasa. Daca nu doresti sa achizitionezi imediat un sistem complet conectat, ci sa cumperi mai degraba dispozitive individuale, ia cateva dispozitive Wi-Fi. De asemenea, in cazul Wi-Fi, ia in considerare o acoperire impecabila a retelei.

  • Siguranta

Acorda atentie marcii produselor. Cel mai bine este sa cumperi produse de la marci care ofera actualizari automate de securitate.

  • Asistent vocal

Cand alegi un termostat inteligent, este important sa te asiguri de compatibilitatea cu dispozitivele tale inteligente. La fel, fa-ti timp pentru a cunoaste termostatul conectat. Invata sa-l „imblanzesti”. In special, acest lucru iti va permite sa il utilizezi la maximum de functionalitate. Apoi, creeaza rutine inteligente acasa si astfel vei castiga confort.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…