Despre_repatrierea_si_transportul_persoanelor_decedate

Despre repatrierea si transportul persoanelor decedate

0 Shares
0
0
0

Despre_repatrierea_si_transportul_persoanelor_decedateSunt nenumarate firme care se ocupa de transport decedati, dar asta nu inseamna ca sunt toate bune si ca trebuie sa alegem cu ochii inchisi. Sunt preturi diferite in functie de servicii si de politica fiecarei firme si asta inseamna ca totul depinde de voi sa gasiti cel mai mic pret raportat la serviciile pe care le solicitati sau de care aveti nevoie.

In momentul in care ni se intampla sa pierdem o persoana draga si apropiata trebuie sa ramanem cat mai calmi si pentru a organiza o repatriere pe teritoriul tarii noastre sunt mai multe sfaturi pe care puteti sa le urmati.

Incercati sa luati legatura cu o cunostinta sau mai multe care au intrat in cntact cu firmele din domeniu. Aveti timpul necesar pentru asta pentru ca documentele de repatriere pot sa fie cerute numai dupa ce au trecut 24 de ore din momentul decesului.

Este important sa insistati sa aveti si preventive scrise in care sa se stipuleze toate serviciile care sunt necesare unei repatrieri dar si pretul lor.

Daca vi se cere sa faceti intelegeri de genul preturi mai mici fara factura este cel mai bine sa renuntati si sa incercati sa vorbiti cu altcineva pentru ca in absolut toate taile din UE se primeste un ajutor de pana la 800 de euro in forma unui ajutor de inmormantare. Daca acceptati si compromisul de a face repatrierea fara facturi veti pierde ajutorul pe care statul il ofera.

Daca dupa ce ati discutat cu firmele de repatriere ele refuza sa va dea si un precontract scis in care sa treaca toate informatiile stabilite este mai bine sa incercati si la alte firme pentru ca puteti sa fiti pusi in situatia de a primi pe nota de plata mai mult decat ati stabilit.

Transportul de persoane decedate se face doar cu o masina omologata in acest sens. Nu aveti cum sa folositi la transportul unei persoane decedate cu alte masini daca ele nu sunt autorizate de legile existente in tara unde se face repatrierea dar si prin tarile in care se trece. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite se pot bloca documentele de repatriere si se va intarziua sosirea la destinatie. Veti avea cheltuieli in plus si trebuie sa contactati si alte firme deci veti trece printr-o perioada cu stres si nervi.

Va recomandam sa verificati de fiecare data daca firmele cu care discutati au toate aceste autorizatii pentru transportul funerar si daca au masinile omologate in sensul acesta. Toate firmele de repatriere care isi stiu foarte bine meseria si au si ceva ani de experienta in domeniu trebuie sa includa in costurile serviciilor de repatriere si documentele premergatoare obtinerii de pasapoarte mortuare.

Toate aceste documente se vor face la primaria din localitatea unde a fost decesul, la spital, medicina legala, la sanepid si la politia mortuara. In momentul in care situatia o cere este necesar sa se mearga si la consulat, la procuratura si la ambasada Romaniei din statul unde a avut loc decesul. Trebuie sa stiti ca repatrierea se face in sicrie speciale.

0 Shares
You May Also Like