Detalii care conteaza in alegerea unei lustre

Detalii care conteaza in alegerea unei lustre

0 Shares
0
0
0

Detalii care conteaza in alegerea unei lustre

In momentul in care ai de gand sa alegi corpurile de iluminat pentru locuinta ta, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii pentru a alege cele mai bune lustre. Vei putea sa gasesti intr-un magazin lustre diferite astfel de corpuri de iluminat, de la lustre clasice si pana la lustre moderne.

Ei bine, vei putea sa gasesti la magazinul de lustre, lustre pentru hol, lustre pentru living, lustre pentru bucatarie, lustre pentru baie sau lustre pentru dormitor. Cu siguranta va trebui sa tii cont de preferinte, de stilul de amenajare al locuintei, si de buget pentru a face cele mai bune alegeri.

Apoi, atunci cand iti alegi lustrele trebuie sa fii foarte atent si la materialele din care acestea au fost realizate. Calitatea materialelor este foarte importanta dat fiind faptul ca ea este cea care ii ofera lustrei rezistenta si durabilitate. Calitatea materialelor lustrelor poate insemna bani pierduti sau castigati, in functie de alegerea facuta.

Se pot gasi diferite modele elegante si frumoase de lustre, insa la o privire mai atenta se poate observa faptul ca materialele din care acestea au fost realizate nu sunt de cea mai buna calitate. Tocmai de aceea, trebuie neaparat sa verifici calitatea materialelor.

Numarul de becuri este deasemenea un aspect foarte important, un aspect care conteaza foarte mult si de care trebuie sa tii cont. Este important sa alegi o lustra care sa aiba un numar cat mai mare de becuri (socluri), pentru a te asigura de faptul ca lustra ofera o lumina suficient de puternica in incapere.

Alegand din acest punct de vedere cea mai buna lustra, vei avea si lumina dorita in incapere, si vei avea si o lustra cu un aspect deosebit. Daca in schimb lustra aleasa nu este suficienta pentru a oferi lumina dorita, vei putea opta pentru doua alte mici corpuri de iluminat, precum o veioza, un lampadar sau aplice pentru perete.

Tipul de soclu este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi lustrele pentru acasa. Cele mai intalnite socluri pentru lustre sunt E14 si E27, insa vei putea sa gasesti si lustre cu soclul G9 de exemplu, sau altele. In situatia in care gasesti lustre care au socluri atipice, trebuie ca inainte de a o achizitiona, sa te asiguri de faptul ca la nevoie poti sa gasesti usor becurile compatibile.

Puterea totala a lustrei reprezinta un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi un astfel de corp de iluminat. O lustra cu 6 socluri de exemplu, poate sa functioneze la o capacitate de 240 W, aduca o capacitate de 40 W pentru fiecare bec.

Clasa energetica a lustrei conteaza deasemenea foarte mult, insa de regula se fac construiesc lustre compatibile cu toate clasele energetice. Ideal ar fi sa alegi becuri economice pentru un consum redus de energie.

Dimensiunile lustrei conteaza foarte mult, reglarea inaltimii, si chiar si perioada de garantie, asa ca de aceste detalii trebuie sa tii cont neaparat atunci cand vrei sa cumperi lustre pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…