Diferenta-dintre-uleiul-de-masline-virgin-si-cel-extra-virgin

Diferenta dintre uleiul de masline virgin si cel extra-virgin

0 Shares
0
0
0

Diferenta-dintre-uleiul-de-masline-virgin-si-cel-extra-virginCand vrei sa cumperi ulei de masline sunt convinsa ca te orientezi dupa pret. Stim cu totii ca, de obicei, pretul ridicat este un indicator al calitatii.

Cam orice este scump, este si mai bun. Sa vedem daca lucrurile stau asa si in cazul uleiului de masline – preturi accesibile la uleiul de masline gasesti la Selgros Bucuresti Berceni.

Iata care sunt principalele caracteristici ale uleiului de masline virgin si extra-virgin:

Uleiul de masline virgin : are o aciditate mai ridicata decat cel extra-virgin, aproape dupla. Asta inseamna ca aroma si gustul sau nu sunt atat de intense. Cu toate acestea, uleiul de masline virgin este foarte bun deoarece nu trece printr-un proces de rafinare, adica nu contine substante cu potential toxic.

Uleiul de masline extra-virgin : este considerat mai sanatos decat produsul mentionat mai sus deoarece provine de la prima presare la rece a maslinelor. In aceasta presare se extrage cea mai buna esenta existenta in masline, substanta nu prea acida si cu gust dulciu pronuntat.

Pe rafturile magazinelor mai puteti gasi produse precum: uleiul de masline simplu sau cel din turte de masline. Acestea doua nu sunt de o calitate foarte buna, deoarece se obtin prin diverse procedee chimice de rafinare, care “fura” caracteristicile benefice ale uleiurilor.

Practic, aceste tipuri de uleiuri de masline rezulta din presarea resturilor rezultate din prima presare a maslinelor. Uleiul care rezulta din a doa presare a maslinelor are o calitate mai scazuta si este “machiat” cu diversi coloranti si substante chimice pentru a avea culoarea si aroma asemanatoare cu ale uleiului extra-virgin. Deci mare atentie la ce cumparati!

Daca vreti sa cumparati un produs bun, pe rafturile magazinului Selgros Berceni gasiti numai articole de top, aduse majoritatea din Grecia. Alegeti ce e mai bun pentru sanatatea voastra si a familiei voastre – click aici pentru a ajunge pe site-ul Selgros.

Selgros Bucuresti Berceni
Produse alimentare si nealimentare
Str. Turnu Magurele nr. 92-108,
Sector 4, Bucuresti, 041711 , RO
Tel: 0214 068 000
Fax: 0214 068 199

0 Shares
You May Also Like