Diferenta intre moto sapa si cultivator

0 Shares
0
0
0

Daca ti-ai cumparat o motosapa si vrei sa stii ce poti face cu ea citeste acest articol care te va lamuri.

Oamenii folosesc adesea termenii “motosapa” si “cultivator” interschimbabil, dar inseamna lucruri foarte diferite.

Ele servesc de fapt doua la scopuri diferite. Una patrunde in terenul solid, in timp ce celalalt doar sapa.

Folosind motosae si cultivatoare interschimbabil este ca si cand  folosim un mixer de putere pentru a taia salata si o furculita pentru a face blatul de tort. Utilizati instrumentul potrivit pentru lucrare si veti fi mult mai eficient.

Cultivatoarele sunt destinate amestecarii solului si amestecarii in compost sau ingrasamant. Mai putin puternice decat o motosapa, cultivatoarele nu sunt proiectati pentru a rupe solul sau pentru a slabi solul dur.

Acestea vin in modele cu alimentare pe baza de gaz, cu cablu electric si fara fir si imbina solul cu mult mai fin decat o motosapa.

Atunci cand cineva foloseste termenul sapa electrica, vorbeste de fapt de “cultivatoare electrice”. Motoarele actuale se gasesc numai in modelele alimentate cu gaz.

Cultivatorul este ideal pentru:

  • Amestecarea solului inainte de plantare
  • Amestecarea in compost si ingrasamant
  • Controlul cresterii buruienilor
  • Cum sa alegeti cultivatorul perfect

Uneltele de gradina sunt masinile puternice destinate saparii si amestecarii solului dur intr-un pat de gradina.

Motosapele frontale sunt excelente pentru a sparge terenul moale sau pentru a cultiva gradini mai mari an dupa an. Acestea sunt mai manevrabile decat omologul lor care sapa din spate, deoarece rotile se afla in spate si permit o intoarcere si o inversare mai usoara.

Ideal pentru…

  • Ruperea terenului moderat
  • Relaxarea solului ferm
  • Sapat gradini mici pana la medii

Masina de recoltat din spate

Dispozitivul de sapare din spate va permite sa folositi greutatea masinii pentru o putere mai mare. Ele tind sa fie mari si, prin urmare, sunt mai putin manevrabile. Acestea sunt minunate pentru saparea unei peluze si pentru crearea unor suprafete solide pe suprafete mari.

Ideal pentru…

  • Spargerea terenului dur
  • Slabirea solului tare sau stancos
  • Sapat gradini mari

Motosapele rotative standard (SRT)

Motosapele rotative standard au rotoare care se rotesc inainte, in aceeasi directie cu rotile. O osie rotativa standard pentru roti este ideala daca lucrati la sol de 5 “in adancime sau mai putin.

Console de rotatie

Motosapele cu lame rotunde au varfuri care se rotesc in sens invers acelor de ceasornic. Tragerea in fata a rotilor, combinata cu rotatia lamelor, permite unui individ sa patrunda foarte usor pamantul compact. Elementele de rotatie cu prindere in sens contrar sunt cele mai bune pentru slabirea solului dur sau argilos.

Duze rotative duale (DRT)

Culisoarele rotative cu doua rotoare pot functiona fie ca o sapa rotativa standard, fie ca o sapa cu rotatie contra-rotativa, oferindu-va versatilitatea si performanta maxima.

Motosapele verticale duale rotative (VDRT)

Vertical Dual Rotating Tillers au avantajul unei rotatii duble pentru a imprastia cu adevarat solul, dar spre deosebire de cele standard care se rotesc orizontal, cutitele verticale se indreapta in jos si se rotesc ca niste brate pe un mixer de bucatarie, fiind mai fine, mai silentioase si mai eficiente.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…