Din ce materiale sunt fabricate oalele si tigaile?

Din ce materiale sunt fabricate oalele si tigaile?

0 Shares
0
0
0

Numai gospodinele adevarate stiu cat de greu este sa descoperi o tigaie sau un set de oale de cea mai buna calitate si care sa nu iti dea batai de cap in momentul in care gatesti.

Este cat se poate de firesc faptul ca fiecare gospodina a incercat tot felul de oale si tigai, de la oale ieftine si pana la cele mai scumpe oale de pe piata, pana cand au descoperit care sunt cele mai bune oale si cratite si tigai.

De cele mai multe ori insa, gospodinele au dat peste o oala sub presiune sau peste o tigaie din pura intamplare, iar de atunci cu siguranta placerea de a gati a devenit mult mai mare, mai ales in conditiile in care si mancarea este mult mai gustoasa.

Ei bine, in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt materialele de cea mai buna calitate din care se fabrica oalele, cratitele si tigaile pe care femeile le folosesc cu mare drag in bucatarie pentru a gati.

Mai intai de toate trebuie precizat faptul ca bucatarii cu mare experienta baga mana in foc pentru tigaile din cupru, care este un material ce reactioneaza rapid la schimbarile de temperatura.

In ceea ce priveste tigaile, cele mai bune sunt fabricate in trei straturi, si anume cupru, inox si aluminiu, pentru ca aceste tigai se incalzesc rapid si uniform, iar mancarea se gateste mult mai rapid decat in alte tigai.

Inoxul este fara doar si poate unul dintre cele mai apreciate materiale din care se pot fabrica atat oale si cratite, cat si tigai. Atat oalele si cratitele, cat si tigaile din inox au un aspect atragatir, si nu ruginesc.

Aceste tigai, cratite si oale contin 10% nichel si 18% crom, iar acesta este motivul pentru care nu ruginesc niciodata. Exista insa si oale, tigai si cratite care au un alt tip de metal aplicat, pentru a fi mult mai rezistente in timp.

In ceea ce priveste oalele, trebuie mentionat faptul ca exista oale din fonta, care in ciuda faptului ca sunt destul de grele, pot reprezenta o solutie ideala pentru toate gospodinele.

Fonta este un material care se incalzeste mai greu, insa este un material foarte bun pentru ca retine caldura foarte bine, si o elibereaza uniform.

Referitor la aceste oale, tigai sau cratite care sunt fabricate din fonta, trebuie precizat faptul ca ele au un strat ceramic care nu permite ca mancarea sa se lipeasca de oala.

Asadar, se pot gasi oale, cratite si tigai din diferite materiale, insa de regula femeile le prefera pe cele amintite anterior in acest articol.

In functie de buget, in functie de nevoi, si chiar si in functie de preferinte, fiecare femeie isi poate alege oalele, cratitele sau tigaile.

Un amaunt interesant este acela ca se pot gasi oale, cratite si tigai de dimensiuni mari, de dimensiuni medii si de dimensiuni mici, ceea ce pentru gospodine nu poate fi decat un motiv de bucurie. Cat despre preturi, acestea depind de la oala la oala, de la cratita la cratita si de la tigaie la tigaie.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…