Esti parinte? Iata ce trebuie stiut despre ziua de nastere a copiilor tai

0 Shares
0
0
0

Esti-parint-Iata-ce-trebuie-stiut-despre-ziua-de-nastere-a-copiilor-taiAtat pentru copii cat si pentru parinti, zilele de nastere ale celor mici reprezinte niste momente pline de entuziasm si  de distractie. Pentru parinti poate parea ca nu este la fel de distractiv deoarece gandul ca trebuie sa organizeze o petrecere pentru ziua celui mic  este un lucru care pe cei mai multi ii poate ingrijora.

Este normal sa va doriti sa faceti tot ceea ce va sta in putinta pentru ca petrecerea celui mic sa fie una reusita, insa nu uitati sa va relaxati si sa discutati cu sarbatoritul tinand intotdeauna cont si de parerile acestuia.

Incercati intotdeauna sa ii implicati pe cei micuti cat mai mult in organizare, intrebati intotdeauna daca exista un anumit lucru pe care si-l doresc, daca vor sa aiba o petrecere in genul uneia la care a participat deja sau daca pur si simplu nu isi doreste altceva in loc de petrecut, de pilda o iesire la circ, la Zoo sau la un spectacol pentru copii.

Daca alegerea copilului este o petrecere este extreem de important sa alegeti o tema impreuna cu copilul, acest fapt  va va usura munca de organizare si deciziile pe care este necesar sa le luati in continuare in privinta  tortului, a decoratiunilor, a muzica si al activitatilor. Daca copilul dumneavoastra nu alege o tema anume, puteti opta pentru o aniversare clasica, folosind activitati interactive, muzica distractiva si o masina baloane de sapun pentru a intretine atmosfera, fara sa fie nevoie sa respectati un tipar pentru decoratiuni.

Pentru a putea  sa creati o aniversare reusita pentru copilul dumneavoastra nu uitati sa acordati atentie invitatiilor, pentru a sti exact ce numar de oaspeti urmeaza sa soseasca la dumneavostra in ziua petrecerii. Ideal este ca invitatiile sa fie alcatuite si trimise cu aproximativ 2 sau  chiar 3 saptamani inainte, astfel incat parintii celor mici care au fost invitati sa aiba timp de gandire si de confirmare.

Este recomandat ca invitatiile sa nu fie doar verbale, fiind indicat sa le inmanati o invitatie pe care sa aveti notat data, locul, orele intre care se va desfasura petrecerea, conditile de tinuta ( in cazul unei petreceri tematice) si bineinteles un numar de telefon sau o adresa de email pe care ar putea sa va contacteze pentru a va confirma sau infirma prezenta.

Atunci cand planificati aniversarea celui mic, nu uitati faptul ca, in general, cei mici se plictisesc destul de repede, iar daca obosesc pot sa isi piarda interesul sau chiar sa devina irascibili, fapt pe care cu siguranta dorim sa il evitam.

Pentru a se evita incidentele neplacute petrecerea celui mic ar trebui sa dureze intre 2 si 3 ore si daca este posibil sa se desfasoare mai spre amiaza, astfel incat copii sa isi poata duca la capat somnul de la pranz si sa fie obositi indeajuns pentru a ajunse storsi de energie seara, la culcare.

In ceea ce priveste locul unde ar trebui sa organizati petrecerea,  daca aveti un apartament spatios sau locuiti acasa, nu se merita sa inchiriati locuri special amenajate a caror inchiriere va poate costa destul de mult, mai ales daca puteti sa organizati totul la dumneavoastra acasa, amenajand un mic spatiu.

Atmosfera calduroasa de camin, va face din peterecea dumneavoastra un succes, copilul se va simti in largul sau iar cei mici se vor simti si ei la randul lor ca acasa.

0 Shares
You May Also Like