Ghid-practic-pentru-alegerea-usilor-din-lemn

Ghid practic pentru alegerea usilor din lemn

0 Shares
0
0
0

Ghid-practic-pentru-alegerea-usilor-din-lemnDaca sunteti in cautarea unei usi de interior ar trebui sa stiti ca piata romaneasca va pune la dispozitie atat usi de provenienta interna cat si straina. Va prezentam in continuare avantajele si dezavantajele acestor usi, explicand pe scurt modul de fabricare, calitatea, materialul si rezistenta.

Daca vreti sa cumparati usi de cea mai buna calitate va recomandam TGG – usi din lemn si veti beneficia de usi rezistente si elegante.

Usa celulara furniruita contine in interior hartie celulara si are o rama confectionata din MDF sau panel si fete din MDF furniruit. Avantajul acestui tip de usa tine de latura estetica si daca in constructia acesteia este folosit panelul pentru structura de rezistenta atunci usa va fi foarte solida. Usa furniruita este o usa usoara care rezista la zgarieturi si poate fi retusata in cazul in care este lovita din greseala.

Pretul acestor usi este mediu si rezultatul este unul foarte estetic.

Usa celulara din MDF vopsit este o usa ce contine in interior hartie celulara si rama a din panel sau MDF avand fetele construite din MDF vopsit. In ceea ce priveste pretul usile din MDF vopsit sunt mai scumpe comparativ cu cele furniruite pentru ca vopseaua este aplicata in mai multe straturi din cauza ca MDF-ul are o putere de absorbtie mare. Pentru persoanele care prefera usi vopsite si nu usi naturale putem spune ca acestea sunt cele mai rezistente mentionand ca tocul si rama sunt realizate din panel sau din lemn.

In ceea ce priveste intretinerea usa este pretentioasa deoarece trebuie avut grija sa nu fie zgariata sau lipita deoarece retusarea se face foarte greu si doar de catre persoane calificate.

Usa celulara din HDF profilata si vopsita este o usa care are in interior hartie celulara, o rama din MDF sau din panel si fetele profilate din HDF vopsit. Aceste usi provin din America. Sunt vopsite in general in alb, maro si gri iar ca si pret usile din HDF sunt mai ieftine comparativ cu cele furniruite. Pentru persoanele care prefera usi vopsite si cu modele imprimate recomandam ca rama si tocul usii sa se realizeze din panel sau din lemn. Aceste usi sunt mult mai rezistente la socuri decat cele furniruite .

Usile din tablii sunt pline si au un model realizat pe tablii sau placi din  lemn. Daca usa este realizata din tablii va avea aplicat un strat de furnir si va arata foarte bine. In ceea ce priveste pretul usa  este destul de scumpa. Este o usa rezistenta si fiabila dar usor de intretinut.

Usa din lemn masiv este o usa confectionata din lemn de esente diferite. Este prelucrata manual sau cu ajutorul unor masini care au comanda numerica si pot fi realizate cu diferite modele. Aceste usi sunt confectionate din materiale de calitate care sunt uscate foarte bine.

Daca materialul din care este confectionata usa nu este suficient de bine uscat apare riscul ca usa sa nu se mai inchida in timp. Pretul este ridicat din cauza tehnologiei de uscare a materialelor. Primul semn atunci cand usa nu este bine uscata este culoarea verzuie sau cruda. Va recomandam sa fiti atenti la cumpararea acestui tip de usa.

0 Shares
You May Also Like