impozite-suplimentare

Guvernul rezolva criza: impozite suplimentare!

0 Shares
0
0
0
impozite-suplimentareIn goana dupa bani, guvernantii taie “in carne vie”. Vor sa impoziteze toate contractele de prestari servicii si drepturi de autor. Direct loviti sunt avocatii, notarii, sportivii, jurnalistii si artistii.

Ministerul Muncii intentioneaza, prin proiectul legii pensiilor, sa introduca plata contributiilor la asigurarile sociale (CAS) si la cei care sunt remunerati pe drepturi de autor sau conventii civile.

Daca initiativa legislativa va fi aprobata in februarie, asa cum se doreste, patronii din mass-media vor plati CAS de 20,8% din valoarea contractului de drepturi de autor, iar angajatii 10,5%, ceea ce va duce la scumpirea ziarelor si, in extrema, la falimentarea presei.

Asta in conditiile in care industria de publicitate si-a redus semnificativ bugetele alocate promovarii prin intermediul ziarelor, iar numeroase publicatii si-au inchis portile sau pun “pe liber” sute de angajati.

Oamenii de media considera aberanta decizia autoritatilor noastre, in contextul in care alte tari, spre exemplu Franta, au alocat sume fabuloase pentru salvarea presei.

“Daca in alte tari guvernul ia masuri pentru a ajuta aceasta ramura, la noi este invers. Cumulate, efectele crizei economice si aplicarea acestei masuri, vor duce la disparitia multor publicatii, site-uri sau alte produse mass-media”, a declarat Cosmina Noaghea, presedintele Patronatului Presei Romane (PPR).

“Daca protestul nostru va fi ignorat, Clubul Roman de Presa se va adresa presedintelui Traian Basescu. Ca prima persoana publica in stat, presedintele a spus in repetate randuri ca in tara pe care o conduce presa are toata libertatea pe care si-o poate lua. Doar ca aceasta libertate trebuie protejata si uneori sustinuta de la cel mai inalt nivel”, a spus si presedinta CRP, Indira Crasnea.

In aceeasi situatie dramatica sunt si actorii. “Ne vor lua bani si ca sa urcam pe scena”, e de parere Victor Rebengiuc.

In cazul in care alesii nu vor da inapoi, breasla ziaristilor si cea a actorilor ameninta ca vor iesi in strada.

Boc, ai uitat ce ai promis ?

Iata ce declara premierul Emil Boc in urma cu un an: “Guvernul nu are in vedere modificarea regimului drepturilor de autor. Nu cred ca problema drepturilor de autor este problema numarul 1 a Romaniei si nu cred ca ea necesita reglementari suplimentare in momentul de fata”. (7 aprilie 2009)

Sunt vizati doar angajatii fara carte de munca

“S-a ajuns ca multi dintre cei care n-au nici o legatura cu creatia sa incaseze venituri lunare ca drepturi de autor. Aici intra jurnalistii. Nici macar in cazul lor plata CAS nu va fi obligatorie, daca au si contract de munca. Astfel, sunt deja asigurati. Masura discutata la Guvern nu-si propune sa distruga nici presa, nici oamenii”, a declarat, pentru Click!, Mihai Seitan, ministrul muncii.

Au innebunit!

“Am sa am ocazia sa-mi spun parerea si la Senat. Am sa apar drepturile de autor pana-n panzele albe, pentru ca cei din Guvern au innebunit. O sa ajunga sa puna impozit si pe ajutorul de inmormantare”. Sergiu Nicolaescu, actor, regizor

Mi se pare nedrept

“Nu cumparam marfa de la turci si o vindem. Ceea ce facem, facem cu suflet, cu emotie. Mi se pare nedrept sa pui impozit pentru cei care creeaza. Pacat ca guvernantii nostri nu au suflet!” Stela Popescu, actrita

0 Shares
You May Also Like
tva

Cresterea TVA, o mare eroare.

Sub amenintarea cresterii taxei pe valoarea adaugata (TVA), consumul populatiei risca sa se prabuseasca in 2010. Pentru ca…