Huawei-P10-si-P10-Plus-diferente

Huawei P10 si P10 Plus – diferente

0 Shares
0
0
0

Huawei-P10-si-P10-Plus-diferenteDiferenta principala intre Huawei P10 si P10 Plus este cu siguranta marimea display-ului. Bateria este si ea diferita, P10 Plus avand o baterie de capacitate mai mare. Daca vrei telefoane gsm durabile, viziteaza TelefoaneGsm.ro.

De asemenea, P10 foloseste un display de 5 inch cu rezolutia 1080p (1920×1080 pixeli), in timp ce P10 Plus foloseste un display mai mare de 5.5 inch cu rezolutie 1440p, adica 2560×1440 pixeli fiind si curbat, in mod similar cu Mate 9 Pro. Nici un device dintre cele 2 nu foloseste tehnologia OLED, in concluzie compatibilitatea cu DayDream iese din discutie aici.

In ciuda colaborarii cu cei de la Pantone in ceea ce priveste culoarea in care va fi disponibil sasiul acestor 2 modele, Huawei nu colaboreaza cu acestia si pentru imbunatatirea acuratetii culorilor la nivel de display (o problema destul de des intalnita pe vechile device-uri de la Huawei).

Poate ca pana la urma, cei de la Huawei au reusit sa rezolve aceste probleme singuri, fara sa mai fie nevoiti sa colaboreze si cu alti parteneri.

In ceea ce priveste bateria, P10 dispune de o unitate cu capacitatea de 3200 mAh, in timp ce P10 Plus dispune de o baterie ceva mai mare, de 3750 mAh, amandoua suportand noua tehnologie de incarcare rapida SuperCharge, aparuta o data cu Mate 9.

Unul dintre cele mai importante lucruri care sar in ochi cu Huawei P10 sau P10 Plus, comparate fiind cu orice alt device mai vechi de la aceasta companie, este ca senzorul de amprenta nu mai este pozitionat acum pe partea din spate, ci in fata. Huawei a facut asta prima data cu Mate 9 Pro (la o scara mai mica), dar va deveni un lucru de baza o data cu noua serie “P”.

Ca rezultat, avem de-a face cu un buton alungit pentru gesturi multiple (asa cum ar fi swipe-ul prin aplicatii, apasare scurta pentru functia “back”, apasare lunga pentru intoarcerea in Home, etc.).

Personal, credem ca aceasta schimbare va avea nevoie de ceva timp pentru ca utilizatorii sa se poata obisnui. Pe Mate 9, butonul “active app” de pe partea din dreapta, avea si functia de mod split-screen daca era apasat mai lung, acum aceasta functie fiind inlocuita de una de tip swipe.

Camerele.

Ei bine, pe partea de senzori foto, P10 si P10 Plus vin intr-adevar cu imbunatatiri majore. Camerele principale (cele de pe spate) folosesc a doua generatie de tehnologie de la Leica, in mod similar cu Mate 9, avand implementat un senzor monocrom de 20 Megapixeli si unul RGB de 12 megapixeli, amandoi senzorii suportand stabilizare optica a imaginii, inclusiv la rezolutia 4k.

O alta schimbare care merita mentionata, este ca atat P10 cat si P10 Plus vor suporta acel efect “bokeh”, datorita sistemului de camera dual, efect care pana nu demult, era strict legat de aparatele foto semi-profesionale sau profesionale, de tip DSLR. Apertura lui P10 simplu va fi de f/2.2, in timp ce P10 Plus va avea o apertura mai larga, de F/1.8, pentru poze exceptionale in conditii de iluminare slaba.

0 Shares
You May Also Like