Importanta-clorurii-de-magneziu-in-sanatatea-organismului

Importanta clorurii de magneziu in sanatatea organismului

0 Shares
0
0
0

Importanta-clorurii-de-magneziu-in-sanatatea-organismuluiCat de des consumi sare si pentru ce altceva o utilizezi? Stii ce este clorura de magneziu? Ei bine, este o sare a magneziului. Spre deosebire de alte forme in care acest mineral se regaseste, clorura este asimilata mult mai usor de catre organismul oamenilor.

Clorura de magneziu cristalizata vine din apa de mare si are o serie de intrebuintari, in ceea ce priveste sanatatea, insa si este potrivita si in gradina, la prepararea de produse cosmetice sau pentru animalele de companie. Trateaza diverse boli ale acestora din urma. Este solubila in apa si se utilizeaza intern pentru tratarea unei serii de afectiuni precum alergiile, astmul, gastroenterita, febra si chiar intoxicatiile alimentare.

In gradina, este utila la fertilizarea plantelor. Ajuta in prepararea branzei tofu, prin coagularea laptelui de soia. Totodata, ofera un suport pentru sistemul nervos, sustine activitatea fizica si are efect de detoxifiere asupra organismului. Reduce riscul de osteoporoza si echilibreaza sistemul hormonal, intarind totodata sistemul nervos.

Lipsa de magneziu din organism poate aduce stari de anxietate sau iritabilitate, tulburari de somn si chiar transpiratii nocturne, dureri de cap si chiar senzatia de amorteala in maini sau picioare.

La nivelul organismului, cca 60% din magneziu se gaseste la nivelul oaselor, restul in tesuturi si in organelle interne. In urma unor studii clorura_de_magneziurealizate de catre specialisti, a fost demonstrata importanta maxima a magneziului in functionarea aparatului cardiovascular, a rinichilor sau a muschilor. 

Poti sa folosesti clora de magneziu pentru baie si renunti in acele momente sa utilizezi sapunul ori gelul de dus. Dupa ce stai in apa cu sare, te poti clati cu un dus rapid. De asemenea, un masaj este recomandat cu uleiuri esentiale dupa baie. Poti sa faci totodata bai de sare doar pentru picioare, mai ales dupa o zi foarte plina cand ai avut foarte mult de mers si simti oboseala.

Magneziul este unul dintre mineralele cel mai des gasit in pamant. Atunci cand organismul da semne de boala, cand te simti nervos si nu te poti concentra sau nu poti sa lucrezi la capacitatea normala, este cert ca ai lipsa de minerale, vitamine sau alte elemente cheie.

Afla ce anume nu functioneaza si completeaza la timp. Multa sanatate!

0 Shares
You May Also Like