La-ce-foloseste-un-detector-de-fum

La ce foloseste un detector de fum?

0 Shares
0
0
0

La-ce-foloseste-un-detector-de-fumUn detector de fum are grija de linistea si siguranta intregii familii. In cazul izbucnirii unui incendiu, este posibil sa fie degajate substante periculoase, ca monoxidul de carbon. Daca acest lucru se intampla pe timpul noptii este posibil sa nu simtiti, iar consecintele sa fie destul de grave. Intoxicatia cu monoxid de carbon poate fi fatala in cele mai multe cazuri.

Pentru a va tine familia in siguranta, nu ezitati sa va achizitionati un detector de fum care are rolul de a va proteja in propria locuinta. Acest sistem va ofera posibilitatea de a putea iesi la timp din locuinta si de a va salva viata. Detectorul de fum produce un semnal de alarma imediat ce a sesizat fum sau gaz.

Pe piata sunt si detectoare care reactioneaza atat la caldura cat si la lumina, iar pentru uz casnic, aceste detectoare sunt cele mai potrivite. In cazul in care alarma detectorului porneste, este indicat sa sunati imediat la serviciul de urgenta 112. Inchideti usile si geamurile camerei unde a izbucnit incendiul, iar pentru a nu inhala fum, acoperiti-va nasul si gura cu o carpa umeda.

Un detector de fum si temperatura nu se monteaza oriunde, ci doar in anumite incaperi. De exemplu, bucataria si baia sunt locurile neindicate pentru montarea unui astfel de sistem, deoarece in aceste incaperi se formeaza abur care duce la declansarea alarmei.

Nici in garaj nu poate fi montat, deoarece gazele de esapament pot declansa alarma. Cel mai indicat este ca un detector de fum sa fie montat pe traseele de evacuare din casa. In cazul in care locuiti intr-o casa cu mai multe etaje, puteti monta care un detector de fum pe fiecare etaj, deoarece este important sa auziti alarma de oriunde v-ati afla.

Reguli de montare

Cand se va monta detectorul de fum, se va scoate capacul, iar detectorul va ramane sprijinit de tavan si se vor marca zonele unde urmeaza a fi date gaurile. Locul cel mai indicat pentru montarea unui detector este centrul camerei. Bateriile vor fi instalate in suportul destinat acestora, dupa care capacul se va monta din nou. Butonul de test se foloseste pentru verificarea functionalitatii detectorului.

In cazul in care ramaneti fara baterii, este bine sa le schimbati, altfel detectorul nu isi mai gaseste locul si devine inutil. Insa, cand bateriile sunt aproape epuizate, sistemul de detectare al fumului va va avertiza ca acestea trebuie sa fie schimbate.

Prevenirea salveaza vieti si va tine in siguranta intreaga familie. Achizitionati un astfel de sistem din magazinele specializate si nu le alegeti la intamplare, ci doar in urma sfatului primit de la un specialist.

Nu alegeti niciodata pretul, ci calitatea sistemului care face diferenta intre viata si moarte. Investitia se va scoate in timp si va merita toti banii pe care i-ati dat.

0 Shares
You May Also Like