Mai-multe-containere-mai-mult-spatiu-de-locuit

Mai multe containere, mai mult spatiu de locuit

0 Shares
0
0
0

Mai-multe-containere-mai-mult-spatiu-de-locuitContainerele de locuit reprezinta una dintre cele mai ieftine, daca nu cea mai ieftina locuinta. Acestea insa nu au o suprafata foarte mare. Unele pot fi de dimensiunile unei garsoniere, iar altele ale unui apartament. In functie de dorintele fiecaruia, clientul alege ceea ce i se potriveste.

Inca din momentul in care doriti sa achizitionati o astfel de locuinta, trebuie sa luati in considerare si spatial disponibil, avand in vedere ca acesta se va micsora considerabil in momentul in care veti izola locuinta. Pretul de vanzare al unui container de locuit porneste de la 500 de euro si ajunge sau chiar poate depasi suma de 2.000 de euro.

Peste hotare, aceste containere sunt la matre cautare avand in vedere facilitatile de care dispune: pret mic de cumparare, facturi mici fata de un apartament in aceeasi suprafata, confort sporit etc. Strainii, cei mai familiarizati cu aceste tipuri de locuinte, aleg sa monteze containerele pe piloni metalici sau din beton armat. In felul acesta se va crea un gol sub casa.

Cea mai sigura varianta ramane turnarea unei fundatii din beton, insa nici aceasta nu trebuie sa fie foarte adanca. Cateva ore va dura montarea dupa ce suportul din beton se va usca. Montarea unui container va fi facuta cu ajutorul unei macarale.

Sunt si persoane care prefera sa cumpere chiar si trei containere pe care sa le uneasca pentru a obtine o suprafata mai mare de locuit. Insa pentru cei care se limiteaza doar la un singur container, lucrurile in ceea ce priveste montarea si amenajarea vor sta mult mai simplu. Imbinarea celor doua containere se obtine prin decuparea peretilor dintre modulele alaturate.

Daca cumva stiti sa folositi aparatul de sudura, va puteti pune la treaba abilitatea de a suda containerele metalice. Dupa ce acestea vor fi fixate definitiv, in urmatoarea etapa se vor decupa golurile pentru viitoarele usi ferestre. Puteti sa folositi un flex sau un fierastrau circular, dar si un aparat de taiere cu plasma.

Ce ferestre alegeti?

Cu privire la dimensiunea ferestrelor, aceasta tine de dorintele fiecarui proprietar, insa specialistii va recomanda sa alegeti cu incredere ferestrele mari, deoarece acestea vor lasa sa patrunda mai multa lumina in casa. Explicatia?

Tavanul fiind destul de jos, mai ales ca dupa izolare suprafata va deveni mai mica, se va induce senzatia de apasare, iar acest neajuns va fi inlaturat cu ajutorul ferestrelor mari. In cazul in care veti dori sa cumparati doua containere pentru a obtine o suprafata mai mare, vor trebui montate cadre metalice ori din lemn ce vor servi ca pereti despartitori.

Dupa ce ati ajuns in acest punct, puteti sa va ocupati si de acoperis. De retinut ca montarea instalatiilor se va face inainte de termoizolarea locuintei.

0 Shares
You May Also Like