Materiale-folosite-la-constructia-usilor-de-garaj

Materiale folosite la constructia usilor de garaj

0 Shares
0
0
0

Materiale-folosite-la-constructia-usilor-de-garajUsile de garaj din aluminiu reprezinta o solutie low-cost, sunt usoare, rezistente la praf si au nevoie de o mentenanta scazuta. Sunt totusi predispuse la fenomenul de “denting” deoarece aluminiul este un metal usor maleabil si nu sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, deoarece aluminiul este un material de o conductivitate ridicata.

Garajele din fibra de sticla si din vinyl reprezinta unitati compozite, combinand un miez de otel in spatele unei fete din fibra de sticla sau vinil. Au deasemenea in compozitie sectiuni de baza construite din poliuretan sau alt tip de izolatie.

Aceste usi de tip premium pot fi comparate cu usile de garaj din otel si pot in unele cazuri sa semene foarte mult cu usile din lemn (imitatie de lemn), in special cele din fibra de sticla, dar acestea costa in general mai mult decat usile din otel.

Usile din otel au devenit comune si sunt disponibile intr-o mare varietate de marimi si stiluri, sunt foarte sigure, competitive din punct de vedere al costurilor si pot avea o valoare mare, in ceea ce priveste capacitatea de izolatie.

Usile de garaj din lemn sunt foarte placute din punct de vedere estetic, dar cer o mentenanta ridicata si pot fi scumpe in comparatie cu celelalte tipuri. Usile din lemn care au un pret scazut, au in general o calitate indoielnica si se pot indoi sau rupe foarte usor.

Un material comun pentru usile de garaj este tabla de otel formata sa arate ca o usa din lemn. Usile din otel pot fi izolate, ne-izolate si cu dubla protectie de otel. Un design ce imita usile de adaposturi pentru trasuri a devenit popular inca din 2002 si multi producatori imbraca exteriorul unei usi din otel cu placi compozite, idn vinil sau DecamTrim pentru a le da infatisarea lemnului.

Izolatia.

In situatiile ce implica garajele atasate rezidentiale, acolo unde valoarea izolatiei si eficienta energetica a unei usi de garaj sunt importante pentru prevenirea supraincalzirii si a racirilor (inghetului), usile de garaj cu o izolatie foarte buna sunt cele mai cautate si acest tip il recomandam si noi. Cele mai bune usi de acest fel, le puteti gasi la Gunther-Tore Romania.

Unii producatori prezinta in reclamele pentru usi valori foarte mari ale capacitatii de izolare, pentru unele tipuri de usi de garaj (R15 pana la R17), dar aceste atribute pot fi valabile doar pentru sectiunile centrale ale usilor si nu pentru intregul sistem in ansamblu.

Valoarea R efectiva – pentru intreaga usa –  este de obicei de 1/2 sau 1/3 din valoarea prezentata in reclame. In Marea Britanie de exemplu, dar si in alte parti ale Europei, sunt disponibile in momentul de fata usi de garaj de tip roller, umplute cu poliuretan pentru o izolatie termica si acustica foarte buna.

Usile de acest tip pot fi construite din foarte multe materiale, dar otelul, aluminiul, lemnul, cuprul, sticla si vinilul (polietilena) sunt cele mai populare materiale alese de catre producatori pentru siguranta crescuta pe care acestea o ofera, timpul de viata ridicat si rezistenta la conditiile meteo neprielnice.

0 Shares
You May Also Like