Merita un termostat inteligent

Merita un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

De la termostate la aparate de bucatarie, sistemele de acasa devin mai inteligente. Dar de unde stii ce produse inteligente merita cu adevarat si ce este doar un upgrade de lux?

Majoritatea dintre noi nu gandim sa trecem la un Salus Quantum termostat inteligent instalat pe perete. La urma urmei, a existat pentru totdeauna si nu au existat niciodata alternative. Pana acum.

Sa aflam de ce multi proprietari trec la termostate inteligente si de ce este benefic.

Care este diferenta dintre un termostat inteligent si un termostat de baza?

Termostatele traditionale din casa ta sunt probabil cele cu un cadran de reglare sau un ecran tactil. Aceste aparate iti permit sa montezi sau sa scazi manual temperatura. Daca vii acasa, termostatul tau poate fi reglat. Mai mult, probabil ca nu ofera multe alte caracteristici cu valoare adaugata.

Termostatele inteligente au o tona de caracteristici inovatoare, in special:

  • Telecomanda temperatura
  • Programarea temperaturii
  • Modul vacanta
  • Creeaza o zona
  • Card energetic
  • Controlul temperaturii de la distanta.

Termostatele inteligente iti permit sa iti setezi termostatul de la distanta din orice locatie sau sa te conectezi la internet. Daca ai ajuns la munca si ai uitat sa opresti caldura, daca esti la shopping si ai inteles ca vine furtune, sau daca ai frig in mijlocul noptii si nu vrei sa te dai jos din pat, aceasta este avantajul unui termostat inteligent.

Si daca esti in vacanta, poti sa verifici temperatura casei tale la distanta si sa continui sa te relaxezi. Aceasta posibilitate de control a temperaturii la distanta este deosebit de utila pentru proprietarii de locuinte locative.

Programarea temperaturii

Daca lucrezi de 9 ore pana la 17, de noapte sau in functie de un orar unic si flexibil, poti obtine avantajul programarii temperaturilor. Termostatele inteligente permit programarea si automatizarea temperaturilor interioare pentru a fi intotdeauna asa cum vrei. Dupa instalarea termostatului inteligent, utilizarea aplicatiei pentru a crea propriul orar de temperatura se face in doar cateva clickuri.

Modul vacanta

Iti poti petrece vacantele sau sa mergi in excursii improvizate pentru ca termostatele inteligente iti permit sa decuplezi usor tot de la incalzirea casei tale. Este suficient sa accesezi termostatul din aplicatia telefonului inteligent sau al computerului tau si sa activezi modul vacante. Pentru majoritatea programelor termostatelor inteligente, iti permit sa instalezi instantaneu incalzirea. Acest lucru iti va maximiza economiile in timp ce esti plecat. O data intors, trebuie sa dezactivezi modul de vacanta pentru a reveni la programarea anterioara!

Zona de temperatura personalizabila

Termostatele de baza permit reglarea temperaturii. Dar cand o fac, o ajusteaza pentru toata casa sau, in unele cazuri, pentru o singura camera. Termostatele inteligente permit regruparea pieselor in zone. Iti poti regla temperatura in mai multe piese la timp.

Card energetic

Un termostat inteligent iti va permite sa cunosti exact cantitatea de electricitate, pe care trebuie sa o utilizezi pentru casa ta in fiecare zi, in fiecare saptamana si in fiecare an.

Folosind aceste grafice usor de citit, poti identifica incaperile care folosesc cea mai mare energie electrica pentru incalzire si momentele din zi cand incalzesti cel mai mult. Datorita acestor informatii, poti face ajustari.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…