cresterea_tva

Ministerul Finantelor a facut simulari de crestere a TVA cu 1-2%

0 Shares
0
0
0
cresterea_tvaIn ciuda asigurarilor date de mai multi oficiali din ministerul de Finante ca Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) si cota unica nu vor fi majorate in 2010, oficiali din ministerul de resort au efectuat deja simulari de crestere cu 1-2 puncte procentuale a acestor taxe, scrie Hotnews. ro.
“Nu pot sa va spun care au fost rezultatele, dar va confirm ca asemenea simulari au fost facute de colegii mei din Directia generala de analiza macroeconomica si politici financiare. Chiar eu am cerut aceste simulari. Dosarul il am la mine, dar nu va pot da cifre”, a declarat, pentru Hotnews, secretarul de stat Gratiela Iordache.
Ea a declarat insa ca simularile au mai degraba caracterul unui “exercitiu” si ca Finantele nu intentioneaza sa ridice fiscalitatea. Pe de alta parte, Iordache a spus, in timpul unei conferinte organizate de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, ca ”majorarea impozitelor ar fi o mare greseala si ar da exemplul unei politici prociclice la care Romania nu vrea sa ajunga din nou”, noteaza NewsIn.
Ea a adaugat ca, in 2007 si 2008, politicile prociclice au dus la dezechilibre puternice, care au crescut expunerea Romaniei in fata crizei, mentionand, de asemenea, ca anul viitor Romania va trebui sa reduca cheltuielile bugetare.
Anterior, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Lucian Croitoru, precizase ca, in opinia sa, cheia iesirii din criza a Romaniei este ajustarea sectorului public, deoarece in caz contrar “s-ar putea sa nu poata fi evitata cresterea impozitelor, ceea ce va impiedica reluarea cresterii economice”.
Cu toate acestea, consilierul guvernatorului a adaugat ulterior ca nu este in favoarea cresterii impozitelor, masura ce pe care o considera a fi o greseala, asemeni reducerii acestora
0 Shares
You May Also Like
tva

Cresterea TVA, o mare eroare.

Sub amenintarea cresterii taxei pe valoarea adaugata (TVA), consumul populatiei risca sa se prabuseasca in 2010. Pentru ca…