Poluarea-apei-cu-hidrocarburi

Poluarea apei cu hidrocarburi

0 Shares
0
0
0

Poluarea-apei-cu-hidrocarburiExista mai multe tipuri de separatoare pentru apele poluate cum ar fi si separatoare hidrocarburi cu by-pass.

Poluarea marina cu hidrocarburi se defineste ca introducerea in sistem a unor substante si fluxuri de energie care au efecte nocive asupra sanatatii florei, faunei si oamenilor, provocarea de distrugeri pentru resursele bilogice, modificarea cantitatii de apa, reducerea activitatilor de recreere.

Apa in general reprezinta un mediu sensibil la poluare si asta datorita proprietatilor sale fizice de lichid mobil si de dizolvant ideal pe o pate, dar pe de alta parte si datorita atributelor sale biologice de suport pentru viata. La nivel local ori la scara planetara rolul sau este cat se poate de determinant pentru a stabili un echilibru climateric si geomorfologic, ecologic, etc.

Din zorii existentei ei omul a tras si foloase benefice de pe urma acestei ape marturie fiind chiar istoria civilizatiei care a aparut si s-a dezvoltat in lungul cursurilor de apa sau la malul marii. Marea Neagra a devenit si un camp vast de activitate umana.

De la navigatie si pana la pescuit si exploatarea resurselor minerale sau razboaie, de la tursim si pana la cercetare stiintifica Marea Neagra inca mai suporta consecintele impuse de avantul tehnic si economic al societatilor umane.

Daca pana nu de foarte mult timp raportul omului vis a vis de mare au fost pasnice si au tinut cont de limitele echilibrului ecologic, in ultimul timp toate aceste raporturi au ajuns sa se deterioreze in sensul ca se constata o agresivitate marita din partea oamenilor.

Se stie ca toate ecosistemele au si o capacitate limitata cu ajutorul careia se pot autoregla si apara contra factorilor care le perturba.

Dupa ce sunt depasite unele limite ecosistemele intra in faza de instabilitate si in interiorul lor se trece la mai multe modificari care sunt ireversibile si care duc in final la o stare noua de echilibru in cazul in care factorii perturbatori sunt de tip constant. De asemenea toate acestea pot duce si la degradarea completa a ecosistemelor daca factorii care perturba ecosistemul scapa de sub control.

Legat de ecosistemele din Marea Neagra sunt si zone foarte puternic afectate de activiatile umane in care sunt inregistrate dezechilibre puternice care se traduc si prin disparitia unui numar mare de creaturi si mai exact a unor specii valoroase de peste, din cauza degradarii tarmurilor si a eutrofizarii apei.

Poluarea apelor imbraca mai multe forme si ceea ce este cel mai important, nu totul se datoreaza activitatilor care au legatura cu aceasta zona.

Contaminarea mediului inconjuratr cu unele materiale care au potentialul de a periclita sanatatea oamenilor si nivelul calitativ al vietii ori modul de functionare cat se poate de natural al ecosistemelor se numeste poluare. Poluarea are darul de a afecta apa, aerul si de asemenea solul in masura egala. Polarea aerului se face in general prin eliminarea hidrocarburilor care sunt obtiute din toti combustibilii care nu se ard.

Prin poluare intelegem si modificarea de orice fel a compozitiei sau a starii apelor care se datoreaza activitatii nocive si umane. Amestecurile de lichide cunoscute sub numele de hidrocarburi sunt in general petrolul in stare bruta si titeiul.

0 Shares
You May Also Like