lingouri-aur-tifetz

Pretul aurului a depasit pentru prima data nivelul de 1.090 dolari/uncie

0 Shares
0
0
0
lingouri-aur-tifetzAurul a ajuns la un nou record absolut pe piata metalelor pretioase de la Londra, de 1.093,10 dolari/uncie, ca urmare a cresterii interesului investitorilor generat de anuntul Fondului Monetar International (FMI) privind vânzarea a 200 tone de metal galben catre India, potrivit NewsIn.

Aceasta crestere are loc în contextul în care dolarul s-a depreciat din nou miercuri dimineata, la 1,4773 dolari/euro, de la nivelul de marti seara de 1,4728 dolari/euro.

FMI a anuntat ca a vândut 200 tone de aur Indiei, reprezentând aproape jumatate din cantitatea totala de 403,3 tone pe care estimeaza ca o va comercializa de-a lungul mai multor ani pentru a-si întari puterea financiara.

FMI a evitat sa vânda dintr-o data întreaga cantitate pentru a nu determina scaderea preturilor, preferând o operatiune în transe zilnice derulate între 19 si 30 octombrie, la pretul pietei, în urma careia a câstigat 6,7 miliarde dolari.

Sursa: Business.rol.ro

0 Shares
You May Also Like
tva

Cresterea TVA, o mare eroare.

Sub amenintarea cresterii taxei pe valoarea adaugata (TVA), consumul populatiei risca sa se prabuseasca in 2010. Pentru ca…