Proiecte cu panouri solare in judetul Prahova

0 Shares
0
0
0

panourisolareprahova Pe data de 31 mai, a avut loc in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Prahova, inaugurarea a doua proiecte cu energie regenerabila in judetul Prahova.

Primul plan va fi implementat în Comuna Valea Calugareasca, sat Dârvari , în tinut batalului de fosfogips aflat la circa 3 km de fostul Combinat Chimic Romfosfochim.

Acest prim proiect se refera la ecologizarea si modelarea suprafetei pentru a asigura o mai buna scurgere a apelor pluviale .

Deasemenea se are în vedere amplasarea unor panouri solare care sa genereze puteri electrice în microgram 180 -320 Wp; acestea vor fi fixate pe o platforma metalica prefabricata, proiectata special pentru instalatii fotovoltaice.

Aceste panouri fotovoltaice vor fi legate la reteua nationala de curent electric. Pentru acest proiect a fost alocata o suprafata de circa 286 de mii de metri patrati.

Lansarea acestui plan va duce la ecologizarea zonei prin închiderea unui loc contaminat si producerea deenergie regenerabila.

Cel de al doilea proiect tine tot de obtinerea de energie verde si se va dsfasura in parcul industrial Ploiesti West Parc. Acesta se numara printre cele mai mari proiecte cu panouri fotovoltaice din tara, iar in stadiu de functionare va produce o capacitate de 5.5 MW.

Aceste panouri solare vor fii instalate pe acoperisurile cladirilor aflate in parcul industrial, pe o suprafata totala de 13 hectare.

Proiectul a fost demarat în luna februarie de catre grupul belgian Alinso Group, urmând sa fie finalizat la sfârsitul lunii iunie 2012.Vor fi amplasate 22.000 de panouri fotovoltaice, investitia ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro.

 

0 Shares
You May Also Like