Reguli-de-retinut-in-alegerea-hainelor-copii

Reguli de retinut in alegerea hainelor copii

0 Shares
0
0
0

Reguli-de-retinut-in-alegerea-hainelor-copiiCand vine vorba sa alegem cu ce haine sa ne imbracam copiii, trebuie sa tinem cont de doua lucruri esentiale: materialul din care sunt facute hainele copii si comoditatea celui mic.

Acestea trebuie sa fie croite la dimensiunile copilului, nu trebuie sa fie nici prea mari si nici prea mici, ci potrivite si nu trebuie sa stea lipite de piele. Aceasta este subtire si delicata, iar din acest motiv materialele din care sunt confectionate hainele pentru copii trebuie sa fie moi, usoare, din fibre naturale care sa poata fi spalate cu usurinta.

De retinut ca taieturile si cusaturile hainelor sau lenjeriei trebuie facute in exterior si nu inspre pielea copilului, deoarece ii poate cauza celui mic iritatii. Sunt excluse jartierele si elasticul de la pantaloni in zona mijlocului, genunchi, la maneci, deoarece afecteaza circulatia sangelui si pot produce rani. Sa nu uitam ca cei mici sunt foarte sensibili.

O atentie sporita trebuie sa acordati incaltamintei: aceasta trebuie sa fie lejera, sa aiba talpa moale si usoara, cu 1/2 numar mai mare decat piciorul copilului, deoarece pantofii prea mici ii pot deforma mersul, iar in cazul celor mari, mersul poate deveni obositor si poate produce de multe ori rosaturi dureroase. Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul in care alegeti haine copii este lenjeria de corp.

Aceasta trebuie confectionata din tesaturi care se spala usor; bumbacul este recomandat in acest caz. Si lenjeria de noapte trebuie sa fie moale, usoara si sa incalzesca uniform corpul; aceasta trebuie schimbata la maxim 2-3 zile. Zilnic, lenjeria de corp si de pat trebuie aerisite, deoarece bacteriile vor disparea daca vor sta cateva ore la soare.

Hainele pot fi curatate, dup ace le luati de pe sarma, cu peria sau cu aspiratorul. Nu se mai poarta lenjeria apretata ca pe vremea bunicii. Aceasta este rigida si impermeabila si poate rani pielea copilului. Se poarta haine copii vesele, cu imprimeuri florale si cat mai simple.

Hainele si atitudinea

Copiii au o personalitate foarte puternica si nu putini sunt cei care au un cuvant de spus cand vine vorba de alegerea hainelor de catre parinti. Se spune ca hainele colorate sunt foarte indragite de copii deoarece exercita o influenta pozitiva asupra lor si asupra starii lor de spirit.

Cand alegeti haine copii tineti cont si de parerea lor, dar aveti grija ca acestea sa fie confectionate din cele mai bune materiale. Sa fie de calitate, sa se spele usor si sa nu irite pielea copilului.

Cel mai important este ca acesta sa se simta comod in ceea ce poarta avand in vedere ca face foarte multa miscare in fiecare zi. Uitati-va foarte bine la etichetele hainelor si alegeti-le in functie de materialele folosite.

0 Shares
You May Also Like