revelion_de_criza

Revelion de criza. Ieftiniri cu 15% pe intern si 25% pe extern.

0 Shares
0
0
0
revelion_de_criza Pachetele turistice de Craciun si Revelion costa in medie cu 15% mai putin fata de cele de anul trecut pentru destinatiile romanesti si cu 20-25% pentru cele externe, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Cu toate acestea, ANAT estimeaza o scadere de cel mult 10% a circulatiei turistice comparativ cu anul trecut. Pana in prezent, cel mai bine s-au vandut pachetele turistice cu preturi mici si medii la pensiuni si hoteluri montane din Romania, Austria si Bulgaria, precum si destinatiile exotice.

Este posibil ca in acest an scaderea sa fie mai mica de 10%, potrivit presedintelui ANAT, Corina Marin, care afirma ca intr-un an de criza multi turisti isi vor achizitiona vacantele pe ultima suta de metri last-minute.

“Este pentru prima oara de cand a izbucnit criza cand inregistram o scadere mult mai mica, ceea ce constituie o sursa de optimism pentru evolutia anului viitor, a declarat, iCorina Martin. Cele mai solicitate destinatii sunt statiunile montane interne, in special cele de pe Valea Prahovei. Totodata au crescut vanzarile pentru pensiuni rurale, prin agentiile de turism.

In Poiana Brasov si Predeal un pachet de 3-4 nopti de Craciun, la unitati de 3-4 stele, cu toate mesele incluse, costa intre 550 si 900 de lei. De Revelion insa preturile sunt ceva mai mari pentru un pachet similar, fiind cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei.

Alte statiuni montane, precum Arieseni, Borsa sau Vatra Dornei, practica preturi de 400 – 600 lei pentru un pachet de 3-4 nopti de Craciun, la unitati de 3-4 stele, cu toate mesele incluse, si de 800 – 1.600 lei pentru un pachet similar, care include Revelionul. Pentru trei nopti de Craciun sau de Revelion la un hotel pe litoral turistii vor plati in medie 150 de euro.

Pentru a reusi sa-si vanda pachetele agentiile de turism au inceput, deja, sa promoveze oferte speciale de iarna, majoritatea referindu-se la bonusuri si reduceri, dar si gratuitati la cazare si la servicii de masa pentru copiii de pana la 10 ani. Conform datelor ANAT, Austria ramane si in acest an cea mai cautata destinatie de iarna de catre romani.

Majoritatea turistilor romani merg in Austria cu automobilul propriu, insa in acest an sunt operate mai multe zboruri, inclusiv in regim charter, catre Viena si Salszburg. Se observa o crestere a interesului pentru statiunile de schi din Bulgaria, Slovacia, Slovenia si Franta.

In Austria, cinci nopti de Revelion costa 190-250 de euro la pensiuni, circa 500 de euro la un hotel de trei stele si 800 – 1.000 de euro la 4 stele. Destinatiile exotice si croazierele au inregistrat cele mai mari scaderi, respectiv 25% pentru Revelion in acest an, pretul unui pachet de 12-14 zile la un hotel de patru stele din Republica Dominicana sau Cuba, cu pensiune completa si transportul cu avionul inclus, fiind intre 2.500 si 4.000 de euro.


0 Shares
You May Also Like