romania_coface_studiu

Romania, in cea mai riscanta situatie din ultimii 10 ani

0 Shares
0
0
0
romania_coface_studiuPosibilitatea scaderii ratingului de tara al Romaniei in decembrie este din ce in ce mai aproape de realitate, sustine seful agentiei de evaluare financiara Coface Romania, Cristian Ionescu, intr-o declaratie pentru Hotnews. ro.
“Romania e in cea mai riscanta siuatie din ultimii 10 ani. Daca evolutiile politice vor avea un impact serios asupra conditiilor economice, ne vom gandi la o coborare a ratingului de tara. Acum e B, probabil se va duce la B minus. Mai jos de atat e doar Ucraina”, a spus reprezentantul agentiei.
In privinta masurilor ce ar trebui luate pentru a evita retrogradarea, Ionescu a spus ca un set de masuri prin care economia ar putea sa se redreseze ar putea fi o veste foarte buna.
“Un semn rau ar fi deteriorarea cursului leului. Momentan, rezervele BNR arata foarte bine, desi nu sunt infinite. Un consortiu international de jucatori care si-ar pune in cap sa tranteasca leul le-ar risipi fara prea mare greutate”, a adaugat el, potrivit Hotnews.ro.
Rating-ul de tara atribuit de Coface (B, in prezent) reflecta comportamentul de plata al companiilor si masoara riscul mediu al aparitiei incidentelor de plata ale companiilor dintr-o anumita tara. Astfel, acesta este diferit de calificativele pentru riscul suveran acordate de alte agentii de rating precum Fitch, Moody’s sau Standard & Poor’s.
0 Shares
You May Also Like