drumuri

Romania, pe locul 129 din 133 la calitatea drumurilor

0 Shares
0
0
0

drumuri

Desi au trecut 20 de ani de la caderea comunismului, Romania tot o tara codasa a ramas.
Avem drumuri proaste, banul public nu este cheltuit eficient, iar transparenta deciziilor guvernamentale lasa de dorit.
O arata si un studiu al Forumului Economic Mondial, care a realizat un clasament pe baza performantelor a 133 de tari, transmite RealitateaTV.
Toata reteaua de autostrazi a ramas numai pe hartie, iar calitatea drumurilor existente a dus Romania pe locul 129 in lume la acest capitol, din 133. Doar patru tari au drumuri mai proaste decat noi, si anume: Paraguai, Timorul de Est, Bosnia si Mongolia.
La capitolul transparenta deciziilor guvernamentale suntem pe locul 128 din 133. Legat de acest domeniu, din punctul de vedere al onestitatii criteriilor pe baza carora autoritatile iau decizii ne aflam pe locul 117.
La eficienta cheltuirii banului public, Romania se afla pe locul 112. Nivelul taxarii are un impact extrem de negativ asupra mediului de afaceri, fapt care ne claseaza pe locul 122 din 133 de tari.
Pe un loc mai bun, 22 ne aflam la capitolul timpul necesar infiintarii unei firme, adica 10 zile. In clasamentul general intocmit de analistii de la Forumul Economic Mondial, Romania se afla pe locul 64 din 133.
0 Shares
You May Also Like