Rulouri-exterioare-pentru-geamuri

Rulouri exterioare pentru geamuri

0 Shares
0
0
0

Rulouri-exterioare-pentru-geamuriAceste rulouri exterioare pentru ferestre sunt alese in mod special datorita atributelor pe care le detin dar si pentru ca ofera un aspect placut locuintei sau biroului unde lucram.

Rulourile exterioare pentru geamuri sunt mult mai cunoscute sub denumirea populara de jaluzele si sunt foarte rezistente la actiunea puternica a razelor soarelui si a factorilor de mediu. Din acest motiv, ele practic evita daunele care ar putea fi produse de vanturile puternice sau de grindina.

Aceste jaluzele pe langa faptul ca ofera o protectie impotriva soarelui, sunt de asemenea foarte utile deoarece ne protejeaza in cazul efractiilor. Rulourile pot sa fie prevazute cu sisteme de siguranta care sa nu permita ridicarea lor din exterior, astfel ca hotii nu au cum sa le ridice si sa deschida geamul.

Aceste rulouri permit o izolare fonica buna, dar si o izolare termica. Datorita izolarii fonice putem sa avem o noapte linistita deoarece nu se aude zgomotul in locuinta. Tot datorita  rulourilor putem sa pastram si intunericul in casa chiar si in timpul zilei.

Daca stam sa calculam mai amanuntit jaluzelele ne permit sa economisim bani care erau destinati cheltuielilor de energie si aduc in locuinta un plus de temperatura in sezonul rece sau mentin temperatura scazuta pe timpul verii.

Lamelele jaluzelelor pot sa fie confectionate din aluminiu, plastic, lemn sau pvc dar este recomandat sa alegeti rulourile din aluminiu deoarece sunt si mai rezistente in timp dar pot sa fie si executate la dimensiuni mai mari decat celelalte.

Jaluzelele pot sa fie montate odata cu tamplaria. Acestea poarta denumirea de rulouri suprapuse, sau se pot monta dupa ce se aplica tamplaria si au denumirea de rulouri aplicate.

Casata si lamelele acestor rulouri ori sunt confectionate din pvc ori din aluminiu, iar culoarea acestora poate sa fie alba, maro sau daca se doresc alte culori, acestea se pot comanda.

Rulourile exterioare pot sa fie actionate fie manual cu ajutorul unei panglici sau a unui snur, sau pot sa fie actionate automat cu ajutorul unei telecomande sau a unui intrerupator.

Aceste rulouri desi sunt foarte utile deoarece ofera protectie impotriva mai multor factori, si au un rol estetic, pot sa aiba si ele anumite probleme si sa trebuiasca sa sufere anumite reparatii. Aceste reparatii trebuie realizate de catre angajatii unei firme specializate in domeniul reparatii rulouri.

O astfel de firma care se ocupa de reparatii rulouri repara si reconditioneaza jaluzelele verticale, orizontale, rolele textile dar si rulourile exterioare.

In cazul jaluzelelor verticale se pot schimba toate subansamblele defecte, si anume: sina de glisare din aluminiu, greutatile din partea inferioara, lantul distantier rupt. Se mai pot inlocui si umerasele de prindere si lamelele textile.

In cazul jaluzelelor orizontale se pot inlocui toate subansamblele defecte si anume: scarita, snurul de actionare, bagheta de actionare, elementul de fixare. Se mai pot inlocui si lamele rupte cu altele noi, sau daca se pot repara, se vor repara.

Pentru rolele textile se inlocuieste materialul si mecanismele in timp ce pentru rulourile exterioare se pot inlocui urmatoarele componente: snurul rupt, axul, lamele, caseta de aluminiu etc.

0 Shares
You May Also Like