Sfaturi si trucuri pentru recuperarea datelor de pe hard

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-i-trucuri-pentru-recuperarea-datelor-de-pe-hardDefectarea hard-disk-ului este un fapt inevitabil – indiferent daca vina este a ta sau pur si simplu rezultatul unor circumstante nefericite. Dar va veni, de asemenea, si acel moment cand vei vrea sa recuperezi un lucru, doua de pe o unitate ce nu mai functioneaza.

Hard disk-ul computerului stocheaza totul, de la pretioasele fotografii cu copiii si datele financiare la playlist-ul cu muzica favorita si documentele de la birou, printre multe alte lucruri.

Intro alta ordine de idei, hard disk-ul este, in esenta, viata ta inchisa intr-o cutie mecanica mica, care functioneaza ca un seif, dar un seif care va poate lasa falit complet atunci cand decide ca este deajuns.

Desi este un fapt descurajator in sine, nu inseamna neaparat ca totul este pierdut (desi se prea poate), este posibil sa se salveze si sa recupereze informatii si continuturi de date de pe dispozitivul tau costisitor. Este nevoie de doar un pic de efort si mult.. noroc.

Intentia nu este nicidecum sa va ducem cu vorba deoarece recuperarea unui hard disk “mort” sau deteriorat poate fi o adevarata provocare. Procesul poate fi extrem de frustrant, costisitor, unul ce necesita timp si, in multe cazuri, complet discutabil. Indiferent, de situatie va propunem cateva solutii si trucuri de recuperare a datelor dvs.

Recuperarea datelor de pe hard disk

In cazul in care stabilit cu succes ca hard disk-ul în cauza este “dus”, exista cateva optiuni disponibile la dispozitia dumneavoastra. Nu putem garanta ca fisierele dorite, sau toate fisierele care conteaza vor fi recuperate, dar merita sa incercati pentru a evita alte alternative mai costisitoare.

1. Daca aveti acces la un alt calculator, puteti monta unitatea cu ajutorul unui adaptor USB unitate universal sau statie de andocare, piese care le puteti gasi usor si la un pret bun on-line. Desi instalarea unitatii intern este o alta optiune, o conexiune externa este mult mai usor de realizat si mai convenabila. Conectati unitatea deteriorata la celalalt computer si verificati daca unitatea care contine fisierele dvs. apare odata conectata la un dispozitiv activ.

2. Daca lucrati cu Mac-uri, conectati un Mac activ la unitatea cu hard-ul presupus deteriorat prin cablu FireWire. In timp ce alimentati Mac-ul, tineti apasat butonul “T” pana cand apare pictograma FireWire pentru a porni computerul in modul Target, oferindu-va acces la unitatea calculatorului tinta. Ca alternativa, puteti accesa modul Target facand clic pe panoul System Preferences, din Startup Disk Mode in coltul din dreapta jos.

Apoi, descarcati un software de recuperari de date. Exista mai multe instrumente de gratuite si premium pentru a realiza acest lucru, care vor scana hard disk –ul ,si indici pentru fisiere potential recuperabile. O mare parte din aceste software-uri sunt mult mai “capabile” decat e nevoie pentru recuperare, dar e mult mai placut sa aiba caracteristici suplimentare si utilitati, mai ales daca alegeti un pachet premium scump.

3. Atunci cand toate acestea esueaza, apelezi evident la un specialist. In ciuda faptului ca poate fi o optiune de ultima instanta, un profesionist in domeniu este modul cel mai sigur si prudent pentru a salva datele dumneavoastra, iar de multe ori acesta poate fid oar la un click distanta: Savedata.ro .

Save Data face de obicei o treaba excelenta in recuperarea datelor – chiar si de pe cele mai ravasite hard-uri – efectuand procesul intr-un mediu profesionist si in timp util. Mai mult se pot recupera date si de pe: Raid, Hard disk SSD,USB, carduri de memorie, iphone sau ipod.

0 Shares
You May Also Like