Sfaturi-pentru-a-prelungi-autonomia-bateriei-la-iPhone

Sfaturi pentru a prelungi autonomia bateriei la iPhone

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-pentru-a-prelungi-autonomia-bateriei-la-iPhoneOricine a folosit un iPhone chiar si pentru câteva zile a descoperit ca, cu toate ca aceste telefoane sunt mai puternice, si mai distractive, decât poate oricare alt tip de mobil sau telefon inteligent, amuzamentul are un un pret: epuizarea bateriei. Orice utilizator intensiv de iPhone va reîncarca telefonul o data la fiecare câteva zile.

Exista mai multe moduri de a conserva durata de viata a bateriei la iPhone, dar multe dintre ele implica dezactivarea de servicii si caracteristici, care reprezinta o alegere între toate lucrurile interesante pe care iPhone-ul poate face si cele pe care le face avand la dispozitie suficienta energie.

Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta in acst sens si inclusiv noi sfaturi pentru iOS 7, care are caracteristici care pot epuiza bateria mai rapid decat versiunile anterioare.

Nu trebuie sa le urmati pe toate (altfel cum ar ramane cu distractia?), Trebuie doar sa le utilizati pe cele care au sens pentru modul în care utilizati iPhone-ul, dar unele chiar va vor ajuta sa economisiti energie.

1. Reduceti luminozitatea ecranului

Puteti controla luminozitatea implicita a ecranului iPhone-ul cu ajutorul glisorului. Este inutil de precizat ca cu cat setarea implicita este pentru un ecran mai luminos, ca atat necesita mai multa energie. Pastrati ecranul mai “intunecat” pentru a conserva energia bateriei.

2. Dezactivati miscarea (iOS 7)

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale iOS 7 este numita Background Motion. E o functie subtila, dar daca va mutati iPhone-ul si urmariti pictogramele app si imaginea de fundal, veti observa ca acestea se misca în mod independent una de cealalta, ca si cum s-ar afla in planuri diferite. Aceasta se numeste efect de paralaxa. E foarte tare, dar epuizeaza bateria.

3. Dezactiva?i fundalurile dinamice (iOS 7)

O alta caracteristica eleganta introdusa în iOS 7 sunt imaginile de fundal animate care se misca sub pictogramele de aplicatii. Aceste medii dinamice ofera o interfata “infloritoare” dar folosesc, de asemenea, mai multa energie decât o simpla imagine de fundal statica. Fundalurile dinamice nu sunt o caracteristica ce trebuie pornita sau oprita, reprezinta doar o optiune.

4. Dezactivati Bluetooth-ul

Crearea de retele fara fir Bluetooth este utila în special pentru utilizatorii de telefon mobil cu casti fara fir. Dar transmiterea de date fara fir consuma bateria iar l?sând Bluetooth pornit pentru a accepta date în permanenta consumati si mai multa energie. Dezactivati-l!

7. Dezactivati 3G/4G

IPhone 3G si modelele ulterioare profita din plin de rapiditatea retelelelor de telefonie 3G si 4G LTE. Nu este surprinzator, dar folosind 3G, si mai ales 4G LTE, necesita mai multa energie pentru a obtine cele mai rapide viteze pentru date si apeluri de calitate superioara. E greu s a te misti mai încet, dar daca aveti nevoie de mai multa energie, opriti sau 3G/4G LTE si folositi retelele mai vechi, dar mai lente. Bateria va tine mai mult.

8. Pastrati Wi-Fi dezactivat

Alt tip de retea de mare viteza la care iPhone-ul se poate conecta este Wi-Fi. Wi-Fi este chiar mai rapida decât 3G sau 4G, desi functioneaza numai în cazul în care exista un hotspot (nu peste tot ca 3G sau 4G). Pastrarea Wi-Fi pornita în orice moment, în speranta ca va aparea un hotspot este un mod sigur de epuizare a bateriei. Deci, daca nu utilizati-l chiar în clipa asta, dezactivati-l.

9. Dezactivati Serviciile de localizare

Una dintre cele mai tari caracteristici ale iPhone-ului este GPS-ul incorporat. Acest lucru permite telefonului sa stie unde te afli si sa va dea indicatii rutiere exacte, sa transmita aceste informatii la aplicatii care va ajuta sa gasiti restaurante, si multe altele. Dar, ca orice serviciu care transmite date printr-o retea, are nevoie de baterie pentru a functiona. Daca nu le utilizati,opriti-le si veti conserva o parte a energiei.

10. Preveniti Reactualizarea automata a Aplicatiilor (iOS 7)

Exista o serie de caracteristici noi în iOS 7 conceput epentru a face iPhone-ul inteligent si la dispozitia dvs. ori de câte ori aveti nevoie de el. Una dintre aceste caracteristici este Reactualizarea automata a aplicatiilor . Aceasta caracteristica “vede” aplicatiile cel mai des utilizate, ora din zi la care le folositi, iar apoi le actualizeaza în mod automat, astfel încât data viitoare când deschideti aplicatia, cele mai recente informatii va stau la dispozitie. De exemplu, daca verificati întotdeauna mass-media, la 07:30, iOS 7 invata acest lucru si actualizeaza aplicatiile inainte de 7:30 în mod automat. Inutil si maimentionan ca aceasta caracteristica utila consuma bateria.

11. Dezactivati Data Push

IPhone-ul poate fi setat pentru a transmite automat e-mail-uri si alte tipuri de date, pentru unele tipuri de conturi, ori de câte ori noi date devin disponibile. Probabil v-ati dat seama deja ca accesarea retelelor fara fir va costa energie, astfel dezactivand Data Push si reducând numarul de ori in care telefonul dvs. se conecteaza la retea, va prelungi durata de viata a bateriei. Dezactivand aceata optiune va trebui sa setati adresa dvs. de email pentru a fi verificata periodic sau manual.

12. Setati Iphone-ul sa se autoblocheze mai devreme

Puteti seta iPhone-ul pentru a merge în mod automat la somn – o caracteristica cunoscut sub numele de Autoblocare – dupa o anumita perioada de timp. Cu cat “doarme” mai repede, cu atat consuma mai pu?ina energie folosita pentru mentine ecranul aprins sau alte servicii. Încercati sa setati aceasta functie la 1 sau 2 minute.

13. Dezactivati Egalizatorul

Aplicatia iPod de pe iPhone,are o caracteristica numita Egalizator care poate ajusta muzica pentru a create basul, reduce înaltele, etc Pentru ca aceste ajustari sunt efectuate la nevoie, ele au nevoie de energie suplimentar?. Dezactivati egalizatorul pentru a economisi bateria. Acest lucru înseamna ca veti avea o experienra de ascultare usor modificata – s-ar putea sa nu merite in cazul fisierelor audio adevarate – dar pentru cei care mizeaza pe economisire este o afacere buna

14. Cumparati o baterie cu durata de viata extinsa

Daca nimic nu merge,cumparati “mai multa” baterie. Câtiva producatori de accesorii, cum ar fi Mophie si Kensington ofera baterii cu durate extinse de viata pentru iPhone. Daca aveti nevoie atât de mult ca autonomia bateriei sa fie cat mai mare si nici unul dintre aceste sfaturi nu ajuta suficient, o astfel de baterie este cea mai buna solutie. Veti obtine mai mult timp si mai multe ore de utilizare totul e sa stiti unde anume sa cautati iar noi va recomandam : www.accesoriigsm.ro.

15. Faceti lucruri ce implica mai putin consum de energie

Nu toate moduri de prelungire a autonomiei bateriei implica setarile. Unele dintre ele implica modul în care utilizati telefonul. Lucruri care necesita ca telefonul sa fie deschis perioade lungi de timp, sau care folossesc o multime de resurse de sistem, epuizeaza mai repede bateria. Acestea includ filme, jocuri si navigarea pe Web. Daca doriti sa economisiti energia, limitati utilizarea de aplica?ii care sunt mari consumatori.

0 Shares
You May Also Like