Sfaturi-pentru-dezvoltarea-personala

Sfaturi pentru dezvoltarea personala

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-pentru-dezvoltarea-personalaOricine poate sa se devolte personal si totusi sunt putine persoane care o fac, deoarece majoritatea oamenilor nu pun in practica nici macar cele mai banale sfaturi care tin de dezvoltarea personala. Din cauza acestei lipse de actiune, ne-am decis sa colectionam cateva sfaturi de dezvoltare personala.

Probabil le-ati mai auzit si le-ati trecut cu vederea sau nu le-ati aplicat din varii motive sau sub diverse scuze. Motivul si scuzele nu ne inetereseaza, dar ne interezeaza cu adevarat sa va aratam ca va pot fi utile.

Primim  toate sugestiile de la Angels of Love, un studio in care se mizeaza pe dezvoltarea personala a angajatilor iar modelele sunt ajutate sa se dezvolte si sa isi formeze o personalitate de invingator.

Un prim sfat ar fi sa va apucati de un singur lucru pe rand si sa il duceti pana la capat. Toti oamenii pot sa inceapa un lucru dar este nevoie sa fiti oameni destepti pentru a le duce pana la capat. In general avem tendinta sa incepem foarte multe lucruri si sa ducem pana la capat doar o parte dintre ele.

Ratiunea este simpla: daca porniti de la multe lucruri va este mai usor sa nu ramaneti concentrat si sa adunati multe sarcini cu termene limita care expira. Presiunea pe care o resimtiti atunci cand finalizati un proiect sau un text se va rasfrange asupra productivitatii in general.

Cand aveti foarte multe lucruri pe cap si va simtiti presat de timp este posibil sa aveti si mici atacuri de panica deoarece nu veti putea termina totul la timp. Credenti-ne ca nu veti vrea sa traiti asa ceva.

Problemele de concentrare se vad in calitatea si in consistenta muncii prestate. Este recomandat sa renuntati pe rand la ceea ce stiti ca nu va este util si sa pastrati doar lucrurile pe care stiti ca le puteti finaliza.

Un alt sfat ar fi sa faceti mai multe exercitii fizice. Energia nu se pierde dar se transforma si daca va miscati mult o consecinta va fi ca veti reusi sa faceti mai mult efort. Daca faceti mai mult efort veti avea potentialul de a rezista mai bine activitatilor zilnice.

Atunci cand aveti ceva de realizat distribuiti in sarcini mici sarcinile complicate despre care considerati ca vor dura mai mult. Nu ne pricepem foarte bine sa estimam cat va dura un proiect si in general facem calculele bazandu-ne pe experiente precedente.

Daca impartiti un task mare in task-uri mai mici va va fi mai usor sa eliminati pasi din el sau sa externalizati diferite task-uri. Atunci cand vreti sa fiti foarte eficienti invatati cum sa dati sarcini altora fara ca acestia sa isi dea seama.

Inainte de a trage concluziile incercati sa va familiarizati cu detaliile. Suntem foarte buni cand vine vorba sa judecam situatii inainte de a avea la cunostinta toate componentele. Daca credeti ca aveti darul de a vedea dinainte si de a decide cum vor decurge lucrurile aveti tendinta de a va hazarda in emiterea unor concluzii cu gandul ca o persoana ne va considera buni planificatori sau buni strategi.

0 Shares
You May Also Like