Sfaturi pentru o căsnicie fericită

Sfaturi pentru o căsnicie fericită

0 Shares
0
0
0

Știm foarte bine că o relație poate fi dificil de întreținut. Căsnicia înseamnă iubire, dar și strădanie. Cum păstrăm voia bună, dorința, speranța? Cum ne raportăm la partener? Cum ne comportăm când se ivește un conflict? Sunt întrebări pe care cu toții ni le punem la un moment dat.

 

Câteva sfaturi pentru căsnicie fericită și de lungă durată:

 

Comunicare din plin!

Comunicarea este regula de aur în orice relație, fie ea platonică, romantică, familială, ș.a.m.d. Doar pentru că vă cunoașteți de mult timp nu înseamnă în niciun caz că vă puteți citi gândurile unul altuia (deși câteodată se-ntâmplă și asta) sau că puteți ști, în orice moment al zilei, ce așteptări sau dorințe are partenerul. Comunicați-vă gândurile și emoțiile. Vorbiți deschis. Înarmați-vă cu răbdare, empatie și înțelegere.  

Fă-ți timp pentru tine

La un moment dat poate deveni dificil să-ți faci timp și pentru propriile pasiuni. Dar timpul petrecut singur sau cu prietenii este la fel de important ca cel petrecut cu soțul/soția. Desigur că, locuind în aceeași casă și având aproximativ același program, poate părea uneori imposibil, dar cu siguranță poți găsi o portiță. Bea un ceai singur/ă și privește pe fereastră. Mergi la o plimbare. Înscrie-te la un curs de dans. Acest timp cu tine te va ajuta și individual, dar va sprijini și o relație mult mai solidă și fericită.

Schimb de roluri

Te-ai săturat să gătești numai tu? Ți se pare că soțul tău nu te ajută suficient de mult la treburile casnice? Ei bine, o idee ar fi să faceți schimb de roluri pentru o zi. Lasă-l pe el să pregătească masa și să curețe bucătăria, iar tu îmbracă-te într-o salopetă și tunde iarba din curte pentru că motocoasele de pe atomico.ro sunt create în așa fel încât să-ți ușureze procesul de tundere a gazonului și sunt proiectate pentru a fi folosite de oricine. Veți realiza amândoi că fiecare își aduce aportul în felul lui și vă veți aprecia mai mult munca.

Gesturi mici care sunt de fapt mari

Surprindeți-vă unul pe celălalt din când în când. Cu toții avem nevoie de validare din când în când, iar gesturile mici sunt cele mai frumoase. Un buchet de flori, o înghețată: orice!

Să nu uităm că o relație, și implicit o căsnicie, reprezintă în primul rând prietenie. Sprijiniți-vă unul pe celălalt în dorințe și alegeri, fiți fanul numărul 1 al celuilalt! Când lucrurile devin dificile sau conflictuale, se simte bine să știi că ai pe cineva acolo care te susține întotdeauna!

 

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…